Podium NK Marathon Masters 45+ 17 okt. 2021
Podium NK Marathon Masters 45+ 17 okt. 2021 Foto:

THOR atleten succesvol op NK Marathon in Amsterdam

ROOSENDAAL - Sierd Sikkema, Thor atleet uit Roosendaal, is op 17 oktober tijdens de marathon van Amsterdam Nederlands kampioen geworden in de categorie Masters 45+. Zijn ploeggenoot Fedor Wesseling legde in dezelfde categorie beslag op de derde plaats. Deze atleten deden dat in respectievelijk; 2 uur 36 minuten en 14 seconden; en 2 uur 40 minuten en 42 seconden, prachtige tijden.

Thor heeft inmiddels een (bescheiden) traditie als het gaat om podiumplaatsen bij het NK Marathon Masters. In de categorie mannen 65+ kon Chris Wouters in verband met een opspelende blessure zijn titel niet prolongeren, hij eindigde als zesde. Bij de vrouwen eindigde senior, Amber Bongertman op een dertiende plaats en werd Arinka Bongertman (eerder derde op het NK) nu vijfde bij de dames 50+.

Presteren op marathon

Presteren op een Marathon vergt toegepaste training en bijbehorende ondersteuning en faciliteiten. Hoewel marathon atleten vanwege de grote omvang van hun trainingarbeid veel alleen trainen, is het voor hen toch prettig en goed om een basis bij een vereniging als THOR te hebben. Zo is het gebruik van een atletiekbaan erg belangrijk om tempovastheid te kunnen opbouwen. Deelname aan de wekelijks 3 x gegeven trainingen helpt hen daarbij. Hardlopers/sters met de ambitie om meer uit zichzelf te halen, zijn van harte welkom om aan deze trainingen deel te nemen. Niet iedereen kan kampioen worden, maar iedereen kan zijn of haar prestaties verbeteren.[n]