446 stropdassen van Philips
446 stropdassen van Philips Foto: Gerard Rovers

Tentoonstelling en ruilen van stropdassen met logo

ROOSENDAAL - Zaterdag 6 november organiseert stropdassenverzamelaarsclub D.A.I.T.C. haar jaarlijkse ledendag. De Dutch Association of International Tie Collectors bestaat dit jaar 35 jaar.


Ter gelegenheid van dit historisch feit wordt aangehaakt bij een stukje cultureel erfgoed van Roosendaal, namelijk het verdwijnen van de Philips TL-fabrieken. Ooit was dit de grootste werkgever van deze stad. Met medewerking van Heemkundekring Roosendaal worden onder andere beelden uit die tijd getoond. Klap op de vuurpijl vormt de unieke verzameling van maar liefst 446 verschillende Philips-stropdassen, welke tentoongesteld wordt in de grote ontmoetingsruimte. Hier zitten ook specifieke dassen van de TL-fabrieken bij. Belangstellenden zijn welkom vanaf 13.00 uur. Vanaf 12.00 uur is de ruimte reeds opengesteld voor de leden van de D.A.I.T.C. om dubbele dassen te ruilen, onbekende te herkennen en speciale dassen te bewonderen.

Zie www.cultuurhuisbovendonk.nl onder ‘zalen en lokalen' voor geldende corona maatregelen. Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111, 4707 ZH Roosendaal, Vrij parkeren op het eigen terrein en gratis entree.[n]