Voorbeeld van een advent-raam in Zwitserland.
Voorbeeld van een advent-raam in Zwitserland. Foto: A. van der Maarel

Nieuwe activiteit in Nispen Advent-Ramen-Route

NISPEN - In de aanloop naar kerst is er in Nispen dit jaar een nieuwe activiteit: de advent-ramen-route. Zoals bij een adventkalender elke dag een vakje opengemaakt wordt, zal bij de advent-ramen-route elke dag een nieuw versierd en verlicht raam geopend worden. Zo ontstaat er een alternatieve advent kalender en een leuke wandelroute langs verlichte versierde ramen tijdens de donkere dagen voor kerst.


In de periode van 28 november (1ste advent) tot en met 24 december (kerstavond), zal er elke avond rond het invallen van de duisternis een nieuw versierd en verlicht raam te zien zijn. Vanaf kerstavond zijn alle 27 ramen zichtbaar en kun je ze bewonderen tot en met 1 januari 2022.


Waar
Zodra de deelnemende adressen bekend zijn, maken we een overzicht wanneer welk raam wordt geopend. Hou de website en facebook pagina van Stichting Cultureel Nispen in de gaten. Ook zullen er posters opgehangen worden en flyers met de route weggelegd worden op diverse plaatsen in Nispen.

Ook jij kunt meedoen
Woon je binnen de bebouwde kom van Nispen en vind je het leuk om je raam op originele wijze te versieren en verlichten in kerstsfeer? Meld je dan aan vóór 12 november via info@cultureelnispen.nl of geef een briefje af bij Pastoor van Spaandonklaan 27 met naam, adres en telefoonnummer.

Voor meer informatie, de handleiding voor deelnemers en foto’s ter inspiratie, bezoek onze website: www.cultureelnispen.nl

En natuurlijk is iedereen welkom om een wandeling door Nispen te komen maken en de versierde ramen te bewonderen.[n]