Annelin van den Biggelaar wint goud op de indoor meerkamp in Assendelft
Annelin van den Biggelaar wint goud op de indoor meerkamp in Assendelft Foto: Richard van den Biggelaar

THOR Atleten presteren sterk in Assendelft

ROOSENDAAL - Op zaterdag 30 oktober reisden broer en zus Sebastiaan en Annelin van den Biggelaar af naar Assendelft voor de Indoor atletiekwedstrijd voor pupillen. Het is een van de wedstrijden waar veel atleten op af komen, omdat je nog eenmaal in je eigen categorie kunt uitkomen voordat je naar je volgende categorie gaat.

Beide atleten deden mee aan de meerkamp en moesten zich om 10.00 uur al melden.
Sebastiaan van den Biggelaar (jongens pupillen-B) begon goed met een nieuw persoonlijk record van 6,06 meter op het kogelstoten. Vervolgens moest hij 40 meter sprinten, waar hij in een zeer snelle serie een nieuw clubrecord liep van 6,90 seconden. Ook op het verspringen kwam hij goed voor de dag met een afstand van 3,37 meter.

Totaal scoorde Sebastiaan een 1376 punten, waarmee hij een mooie vierde plaats behaalde.

Annelin

Zus Annelin van den Biggelaar (meisjes pupillen-A1) begon sterk met kogelstoten.

Ze zette een  nieuw clubrecord neer van 7,96 m en pakte hiermee veel punten ten opzichte van haar concurrenten. Hierna werd er gesprint en zette ze een mooie tijd neer van 9,13 seconden op de 60 meter.

Het laatste onderdeel was verspringen. Annelin maakte een sprong van 4,08 meter.

Deze goede resultaten brachten haar 1677 punten op en daarmee won ze de gouden medaille in haar categorie![n]