Afbeelding
Foto: Christian Traets

Automobilist crasht in vangrail A58 na achtervolging: Bestuurder neergeschoten door politie

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Een 36-jarige man uit Brussel is woensdagmiddag weggereden bij een verkeerscontrole in Breda. De politie zette daarop een achtervolging in. “Hierbij reed de verdachte spook en roekeloos”, aldus de politie.

De bestuurder wist daarmee de politie tijdelijk af te schudden, maar niet veel later werd het voertuig weer gezien op de A58. Daar reed het met hoge snelheid in de richting van Roosendaal. Bij knooppunt De Stok crashte het voertuig tegen de vangrail, waarna de bestuurder te voet verder vluchtte. 

“Hierbij is de man met aanhoudingsvuur gestopt en aangehouden. De man is aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht”, aldus de politie. In het gecrashte voertuig van de verdachte zijn meerdere zakken met verdovende middelen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Het voertuig blijkt van diefstal afkomstig en was voorzien van kentekenplaten die bij een ander voertuig hoorden.

Rijksrecherche doet onderzoek, waardoor de A58 afgesloten is. Wie van Breda naar Bergen op Zoom moet, kan daardoor beter omrijden via de A16 en A17. Er staat volgens de ANWB namelijk een file van zo’n 42 minuten.