Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Nieuwe editie van de Santa Run bij scholen in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Drie leerlingen van de opleiding Sportkunde aan Fontys Sporthogeschool zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe editie van de Santa Run in Roosendaal. De leerlingen zitten in hun tweede jaar en lopen stage bij Partnership Roosendaal. Daar kregen ze de opdracht om voor EFKF een Santa Run te organiseren. 

De Santa Run is een sponsorloop die plaats zal vinden in week 51 op basisscholen en middelbare scholen in Nederland. Op de eigen school wordt een parcours uitgezet. Met vrolijke kerstmuziek, lichtjes en leerlingen met hun meest foute kersttrui aan wordt er gelopen voor het goede doel. Zo kan de Santa Run een feestelijke invulling zijn van de gymles of een activiteit tijdens de kerstviering. 

De kinderen krijgen een sponsorformulier met QR code mee naar huis. Het is de bedoeling dat zij sponsors verzamelen die een zelf te bepalen bedrag kunnen doneren aan English for Kids Foundation. Alles gaat digitaal dus wel zo veilig. De school die het meeste geld op haalt (gem. per leerling) mag de EFKF Santa Run Cup 2021 in ontvangst nemen samen met een toffe prijs voor de gehele school! 

De English For Kids Foundation is een Roosendaalse stichting die kansarme kinderen en jong volwassenen ondersteund op het gebied van Engels taalonderwijs en wereldburgerschap in landen zoals: Brazilië, Mozambique en Ghana. “Wij zijn van mening dat beter Engels kinderen meer kansen biedt. In samenwerking met sponsoren, scholen, studenten en vrijwilligers worden de projecten gerealiseerd.”

Scholen die mee willen doen aan de Santa Run kunnen zich kosteloos aanmelden via de website. Dit kan nog tot 21 november. Liever toch iets meer informatie? Mail gerust naar: SantaRun-sporthogeschool@fontys.nl