Afbeelding

Winkelcentrum Lindenburg tijdelijk afgesloten met hekken: ‘We willen vuurwerkoverlast beperken’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal gaat op 15, 16 en 17 november hekken plaatsen bij verschillende in- en uitgangen van winkelcentrum Lindenburg in de wijk langdonk. Dat heeft de gemeente laten weten aan omwonenden. Het gaat om hekken van 1.60 tot 1.80 meter hoog met daarin een poort die afgesloten kan worden bij calamiteiten.

De afgelopen maanden is er door de gemeente hard gewerkt om samen met partners de wijk fijner en veiliger te maken. “Veel hiervan is zichtbaar in en rondom de Broedplaats, de voormalige Goede Herder Kerk. En met de komst van ontmoetingsplek de Broedplaats zijn er de afgelopen maanden allerlei nieuwe activiteiten in de wijk bijgekomen. Het is fijn om te zien dat er voor alle wijkbewoners in een paar maanden tijd meer mogelijk is geworden om elkaar beter te ontmoeten in de wijk.”

Toch houdt de gemeente rekening met mogelijke vuurwerkoverlast, zoals dat vorig jaar het geval was. “Om overlast zoveel mogelijk te kunnen beperken is het noodzakelijk dat bepaalde doorgangen tijdelijk afgesloten kunnen worden voor voetgangers en verkeer.” In overleg met buurtbewoners is besproken en besloten waar de hekken gaan komen en hoe ze eruit komen te zien. Zo is er gekozen voor hekken met groene beplanting wat zorgt voor een vriendelijke uitstraling. Eén van die hekken komt tussen de Broedplaats en TWB. Ook komt er een afsluiting aan de andere kant van de Broedplaats, waarmee de Abeliadonk volledig wordt afgesloten. Een grote poort zorgt ervoor dat auto’s ten alle tijden in en uit kunnen rijden. 

De hekken staan straks altijd open, behalve bij calamiteiten. “Dan zorgen wij dat ze dicht gaan en is er een beveiliger aanwezig die toezicht houdt (en bewoners eventueel doorlaat) totdat het verantwoord is om de hekken weer open te zetten.”