Harmonie Oranje ontmoet Harmonie Kon. Wilhelmina

WOUW - Harmonie Oranje uit Wouw organiseert op zondagmiddag 21 november een uitwisselingsconcert in schouwburg de Kring in Roosendaal om 15.00 uur.


Voor dit concert heeft Oranje als gastorkest de harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel uitgenodigd. Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen via de kassa van de schouwburg. Mensen moeten bij toegang een vaccinatiebewijs (QR code) of negatieve test en ID laten zien.
Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel is opgericht in 1896 en is uitgegroeid tot een Symphonisch blaasorkest en vervult een regionale functie in en voor de regio Maas en Waal en Rivierenland. Het orkest heeft inmiddels een groot aantal toonaangevende optredens verzorgd op grote en belangrijke muziekpodia in samenwerking met solisten van naam. Het repertoire van het orkest is veelzijdig en speelt op dit concert o.a. de werken A Movement for Rosa van Mark Camphouse en de Overture Solenelle van Gliere. Harmonie Koningin Wilhelmina staat o.l.v. oud Oranje dirigent Willem van Zee.


Harmonie Oranje
Harmonie Oranje uit Wouw is opgericht in 1874 en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig harmonieorkest. Het orkest vervult in Wouw een grote muzikale functie en heeft een groot aantal grote muzikale voorstellingen uitgevoerd, o.a Muzikaal Menu, Circus fantasie en de magische openlucht voorstelling Het Blauwe Uur. Het repertoire van Oranje is veelzijdig en het orkest speelt op dit concert o.a. de werken, Earth Song en By The River. Harmonie Oranje staat o.l.v. Pieter Vandermeiren.[n]