Peter Hagenaars en Yilmaz Ozcelik winnen competitie

ROOSENDAAL - De schutters van de Alpenjagers uit Roosendaal zijn weer gestart met de wintercompetitie 2021-2022. Deze competitie gaat over zes wedstrijddagen waarin de gelote koppels tegen elkaar gaan schieten in drie onderdelen per wedstrijddag. 


De eerste serie bestaat uit drie proef en vijf geldige schoten op de wedstrijdkaart. De tweede serie is millimeter schieten, per schot word het aantal millimeters gemeten van buik pijl tot hart roos en van de drie schoten bij elkaar opgeteld en de 3e serie bestaat uit twee series van 8-9-10 schieten. Op het eind worden de punten van ieder koppel bij elkaar geteld. De 1e ontmoeting werd een overwinning voor het koppel Pieter Griffioen en Leon de Zwart die het koppel John Schrauwen en Piet Beerendonk net voor bleven. Het beloofd in ieder geval weer een spannende strijd te worden. 


Prijzen vorig seizoen

Aan het einde van de avond werden nog de prijzen uitgereikt van het vorig seizoen 2020-2021. Door corona kon die prijs niet eerder uitgereikt worden. 

Winnaars waren Peter Hagenaars en Yilmaz Ozcelik die samen een totaal van 2428 punten. 

De 2e plaats was voor het koppel Pieter Griffioen en Piet Beerendonk met 2213 punten. 

De 3e plaats was voor het koppel Jan Hagenaars en Frans Joore met 2139 punten, zij werden gevolgd door Bert van Eekelen en Anton van der Ven met 1835 punten. 

Op de 5e plaats kwam Helmer Siegers die elke nieuwe dag een A schutter kreeg toebedeeld vanwege ongelijk aantal schutters, hij behaalde 1780 punten. 

Daarna volgden het koppel John Schrauwen en Andre van As met 1707 punten en Henk Meeuwisse en Leon de Zwart eindigden met 1780 punten op de laatste plaats.

 

Strijd om het 

Koningsschap op 

28 november


Koningsschap 2021

Als corona geen spelbreker wordt gaan de schutters op 28 november met elkaar in de strijd om het Koningsschap 2021 wat normaal altijd 2e paasdag word verschoten. 

Deze wedstrijd gaat over 2 series van 15 schoten.[n]