Inzameling DE punten voor voedselbank Goed Ontmoet

ROOSENDAAL - Begin december start weer de landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts punten die omgezet worden in pakken koffie voor lokale voedselbanken.


Vanwege het grote succes wordt deze actie voor de 10e keer gehouden. Vorig jaar werden er door de lokale Lionsclubs meer dan 2,3 miljoen punten ingezameld, goed voor 4.638 pakken koffie voor cliënten van de voedselbank. Al enkele jaren wordt door Lionsclubs in heel Nederland aan het eind van het jaar een inzamelingsactie van DE koffiepunten gehouden. De ingezamelde punten worden door Douwe Egbert omgezet in pakken koffie voor de lokale Voedselbanken. Zo werden er in 2020 in heel Nederland ruim 65 miljoen punten ingezameld, goed voor ongeveer 200.000 pakken koffie. “Door de coronacrisis en de toenemende kosten voor levensonderhoud en energie groeit het aantal cliënten van de voedselbanken, maar slinkt het aanbod van voedsel“. Met deze actie en dankzij de bereidwilligheid van u en veel lokale winkels en supermarkten, hopen we dat cliënten van de voedselbank toch kunnen genieten van een lekker kopje koffie. Dus zoek in alle lades, verzamelbikken en doosjes of daar nog DE punten liggen, van koffie of thee, het maakt niet uit, maar lever ze alstublieft in!”

DE punten kunnen de hele maand december worden ingeleverd in grote verzameldozen in de diverse winkels en bij het vaste punt bij de Voedselbank. Deze dozen zijn herkenbaar aan de logo's van DE, De Voedselbank en de Lions. Inzameladressen Roosendaal: Jumbo Lindenburg 2; Jumbo Streuvelslaan 1A; AH Beethovenlaan 4; AH Hart van Brabantlaan 9 ; Plus Gommers Dijkcentrum 24; Woonzorgcentrum de Wildenborch; Woonzorgcentrum Huize Elisabeth.[n]