Amnesty International ‘Write for Rights' aangepast

ROOSENDAAL - De Amnesty International werkgroep Roosendaal-Halderberge heeft besloten om het schrijfevent Write for Rights, vanwege de Coronamaatregelen, aan te passen tot een thuis-activiteit.


Dat betekent dat mensen die thuis willen schrijven bij Parrotia – 11 december een complete schrijfset mee kunnen nemen en aan de hand van voorbeeldteksten brieven en kaarten kunnen schrijven. Men kan ze in de loop van de week, maar uiterlijk op zaterdag 18 december weer bij Parrotia of Fatimalaan 25,in Roosendaal inleveren. De mensen die bij coördinator Addie Merkx een schrijfset hebben besteld, worden telefonisch geïnformeerd wanneer die pakketten door vrijwilligers worden bezorgd en weer worden opgehaald. 

Doordat het een thuisactiviteit wordt, kunnen we ook geen officiële openingshandeling verrichten. Wethouder Koenraad en stadsdichter Babette de Wijs zouden beiden bij de opening betrokken worden. Om hen toch de kans te geven om hun bijdrage openbaar te maken, komen beide teksten in de loop van de week van 6 december op de website van Amnesty International werkgroep Roosendaal-Halderberge te staan.

Enkele praktische tips voor brief- en kaartenschrijvers: Brieven kunnen vanaf voorbeeldbladen worden overgeschreven; er hoeft geen envelop omheen, want alle brieven worden per land gerangschikt en gebundeld verzonden. Dat is niet alleen handig, maar het zorgt ook voor beduidend meer impact bij diegene die wordt aangesproken over misstanden in hun land. Doordat u een week de tijd heeft, zou u bij wijze van spreken dagelijks 2 brieven kunnen schrijven, zodat ook de kwantiteit een belangrijke rol gaat spelen.

Meer info: 0165-391488 of merkx082.1@kpnmail.nl, coördinator Addie Merkx.[n]