Afbeelding
Foto: Gosia Lubbers

Alternatieve bijeenkomst voor nieuwjaarsreceptie Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal kiest dit jaar voor een bijeenkomst later in het jaar als alternatief voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. De normale receptie kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. De bijeenkomst wordt daarom verschoven naar het voorjaar.

“De landelijke coronamaatregelen zijn er momenteel juist op gericht om samenkomsten van grote groepen mensen sterk te beperken. Dat is bedoeld om het aantal besmettingen terug te dringen en op die manier de medische zorg te ontlasten. In dat kader past geen nieuwjaarsreceptie, die jaarlijks druk bezocht wordt door inwoners, vrijwilligers, politici, organisaties en verenigingen”, stelt het college van burgemeester en wethouders. Ook vorig jaar gooide Covid-19 roet in het eten en werd de nieuwjaarsreceptie afgelast.

Daarom wil de gemeente nu een bijeenkomst in het voorjaar organiseren. Dat gebeurt dan op het moment dat de nieuwe gemeenteraadleden en het nieuwe college zijn geïnstalleerd. Er zijn immers in maart gemeenteraadsverkiezingen. Het wordt dan een startbijeenkomst van de nieuwe bestuursperiode, waarbij inwoners en organisaties kennis kunnen maken met de nieuwe raadsleden en nieuwe wethouders. De datum van de alternatieve bijeenkomst wordt in een later stadium bekend gemaakt.