Afbeelding
Foto: RBC Voetbal

Drie spelers weg bij RBC: ‘Het gebeurde heeft diepe wonden geslagen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Na Kenny van der Weg en Marouane Hamdoune neemt ook Jaimy van der Weg afscheid van RBC. De drie spelers werden, na afloop van de wedstrijd RBC-TSC, op non-actief gesteld vanwege een vechtpartij. Voorzitter Ger Deleij spreekt van een ‘stevige blamage’ voor RBC.

“Het heeft ervoor gezorgd dat RBC stappen terug heeft moeten zetten in haar ontwikkeling. Dat we door deze acties beschadigd zijn, spreekt voor zich. Iedereen die ik heb gesproken was stevig aangeslagen en geloofde eigenlijk niet wat er was gebeurd”, aldus de voorzitter. Na de vechtpartij heeft het bestuur meteen duidelijk gemaakt dat zij geweld niet tolereren. De spelers werden op non-actief gesteld en na verschillende gesprekken zijn de spelers ook vertrokken bij RBC.

“Met het vertrek van de spelers is echter de zaak nog niet afgerond. De scheidsrechter heeft op basis van zijn waarnemingen een rapport opgesteld. De tuchtcommissie van de KNVB gaat nu deze zaak in behandeling nemen. Daarbij lopen we als vereniging de kans dat we ook een sanctie krijgen opgelegd. Uiteraard werken we mee aan het onderzoek van de KNVB en vertellen we ons verhaal. We bereiden ons hierop goed voor en hebben alle vertrouwen in een zorgvuldig verloop van het onderzoek.”

RBC is naar eigen zeggen flink aangeslagen. “En het gebeurde heeft diepe wonden geslagen. ‘Samen hogerop’ is ruw verstoord afgelopen zondag. Maar we kunnen het niet maken om bij de pakken neer te gaan zitten. We hebben in het verleden meer tegenslagen gehad en die zijn we altijd weer te boven gekomen. Dus ook deze tegenslag overwinnen we ongetwijfeld weer.”

Inmiddels zijn excuses gemaakt naar de andere voetbalclub TSC. “We hebben erg slecht gastheerschap laten zien en daar onze excuses voor aangeboden. TSC heeft het sportief opgepakt en aangegeven ons dit voorval niet blijvend te zullen verwijten. Waardering daarvoor.”