Afbeelding
Foto: Daniël van Overveld

Basisschool Jeroen Bosch onthult nieuwe watertap

Door: Daniël van Overveld Algemeen

ROOSENDAAL - KPO Jeroen Bosch heeft een eigen watertappunt gekregen. De watertap werd op het Peter van Leeuwenplein, vernoemd naar de conciërge van de school, voor een grote groep scholieren onthuld.  

De leerlingen reageren razend enthousiast tijdens de onthulling. Ilona, de oudste leerling van de school, kreeg de eer om als eerste de watertap te mogen gebruiken. Ze vulde haar bidon en nam de eerste slokken van het koude water. Na afloop konden de juffen amper de kinderen tegenhouden om zelf ook gebruik te maken van de watertap. ‘’We moeten er wel voor zorgen dat ze bekers krijgen, want ze direct zo uit de kraan laten drinken kan natuurlijk niet in deze kou,’’ wordt er onder de juffen besproken.  

Met de komst van de watertap hebben de leerlingen de mogelijkheid om voor of na school, of tijdens de pauze, op het plein hun bidon te vullen. De school heeft dit kunnen realiseren door gebruik te maken van de subsidieregeling. De school heeft al enig jaar het vignet Gezonde School, een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. ’’Voor de kinderen van onze school is het drinken van water tijdens de pauze of de lunch de normaalste zaak van de wereld!’’ De watertap is speciaal ontworpen door de Roosendaalse ontwerper Frank Roks, om de watertap wat kleur te geven en het mooi te laten ogen.