Afbeelding
Foto: Daniël van Overveld

Volop kerstversieringen in Stationsbuurt

Door: Daniël van Overveld Algemeen

ROOSENDAAL - De bewoners van de Vincentiusstraat hebben dit jaar samen hun buurt weer volop in kerstsfeer gekleed. Ook doet de Ludwigstraat en een deel van de Dokter Lemmerstraat mee.  

Er zijn zo’n 27 kerstbomen en andere versieringen te zien door de straten. ’’ Door de sponsoring van Carlo Bouman van de Groene Loods en Jan Bakker van Rijschool Senda bij ons in de straat konden wij dit jaar ook voor alle bomen lampjes kopen’’, vertelt Marjoleine de Roos, één van de initiatiefnemers. ‘’ De buurt vindt het erg leuk en is blij met de vrolijke noot gedurende de feestdagen.’’ Het ophangen van de versieringen begint na Sinterklaas. ‘’ Dat doen de buurtjes allemaal samen en dat is erg leuk. Zelfs mensen die niet van kerst houden doen mee.’’ 

Het gezamenlijk versieren van de straat begon de vorige kerst. ’’Vorig jaar zaten mijn dochter en ons buurmeisje te klagen over Corona en dat de feestdagen niet meer gezellig waren en op straat het zo stil en ongezellig was’’, vertelt ze. ‘’ Zij wilden als oplossing één boom voor de deur om samen te versieren.’’ Op suggestie van de meiden dachten de buurvrouwen: ’ Waarom niet de hele straat op vrolijken?’ Ze vroegen via de Facebookpagina van de straat wie er mee wilden doen. Ze begonnen in eerste instantie met tien bomen en nadat de buren zonder Facebook ook aansloten, stond er bij iedere lantaarnpaal een kerstboom.