Afbeelding
Foto: Gemeente Roosendaal

Roosendaal is een ‘ridder’ rijker: Lintje voor Ad van Wesel

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Burgemeester Han van Midden heeft woensdagmiddag Ad van Wesel mogen benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Van Wesel is jarenlang bestuurslid geweest van Stichting De Ghulden Roos. Gedurende de gehele bestuursperiode had hij een actieve bemoeienis met de dagelijkse exploitatie van Museum Tongerlohuys. Tevens heeft hij een bijdrage geleverd aan de verdere professionalisering van het museum. 

Al in 1996 was Ad van Wesel initiator en bestuurslid van de steunstichting Vrienden van Museum Tongerlohuys. Vanaf 2013 heeft hij 8 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van de Stichting Museumfonds Van Hasselt, waarin een deel van de collecties is ondergebracht. Vanaf 2012 maakt hij deel uit van de gemeentelijke ‘Adviescommissie Museumfunctie’. 

Van 1979 tot en met 1990 was hij tevens medeoprichter, bestuurslid en voorzitter van de Federatie Ondernemersbelangen Roosendaal (FOR) en van 1990 tot en met 1993 vice-voorzitter van de Roosendaalse Ondernemers Federatie (ROF). De FOR en ROF waren federaties van een 12-tal winkeliersverenigingen, KNOV Roosendaal, Horeca Nederland, afdeling Roosendaal en de Raad voor het Filiaal- en Grootwinkelbedrijf (RFGB). Hij heeft veel betekend voor de ondernemers in de Roosendaalse binnenstad en in de wijkwinkelcentra. 

Volgens de burgemeester heeft zijn professionaliteit tevens bijgedragen aan de verbetering van het Roosendaalse ondernemersklimaat in brede zin. In dezelfde periode was hij ook bestuurslid en vice-voorzitter van de Ondernemersvereniging W.C.B. (Winkelcentrum Binnenstad) en hij is bestuurslid geweest van de VVV in Roosendaal van 1989 tot en met 1996. Vanaf 1981 tot en met heden is hij bestuurslid van de Stichting Kerkelijk Instelling De Kapelberg.

En dat is nog niet eens alles. Zo was hij nog voorzitter van Gebra en van opleidingsinstituut Stivo en nog veel meer. Hij wordt geprezen om zijn loyale en bestuurlijke inzet van betekenis ten behoeve van zijn collega’s uit de gemengde branche in heel Nederland en bereidheid om bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen.