Juf Tanja in haar klas.
Juf Tanja in haar klas. Foto: Kirsten van Meer

Juf Tanja neemt afscheid op Basisschool De Saffier

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Juf Tanja gaat 1 januari met pensioen. Ze zou woensdag 22 december afscheid nemen van haar school. Door de aangekondigde scholensluiting moest dit feestje nog snel verzet worden naar woensdag 15 december. Het hele team heeft zich ingespannen om er een onvergetelijke ochtend van te maken en dat ook nog eens geheel coronaproef.

Tanja is in 1984 begonnen met werken op diverse scholen en instellingen in het noorden van het land. Bijna 25 jaar geleden is ze begonnen op Basisschool De Saffier in Roosendaal. U weet wel die leuke school aan de Diamantdijk (daar is zelfs een liedje over). Ze heeft voor diverse groepen gestaan en met tal van duo-collega’s gewerkt. De laatste jaren stond ze weer terug bij haar allerfijnste leeftijdsgroep... de kleuters. Dat heb je wanneer je gestudeerd hebt aan De KLOS (kleuterleidsters opleidingschool). Dan ligt daar je hart en ook je kwaliteiten. Die kwaliteiten en haar humor zal iedereen op De Saffier zeker gaan missen.

Om juf Tanja een bijzonder afscheidsfeestje te geven, werd ze opgehaald met een versierde auto door een collega bij haar thuis. Op het schoolplein stonden alle kinderen haar luid toe te zingen. Daarna had elke groep voor haar nog een optreden. Na schooltijd (buiten) nog een mooie aubade van ouders/verzorgers en kinderen uit haar eigen groep. En nu kan juf Tanja gaan genieten van een welverdiend pensioen!