Verenigingen zitten in zwaar weer door de maatregelen. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN
Verenigingen zitten in zwaar weer door de maatregelen. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN

Vangnetregeling voor sport- en cultuurverenigingen

ETTEN-LEUR - Culturele, sociale en sportieve instellingen kunnen bij de gemeente een tegemoetkoming aanvragen voor opgelopen schade door Covid-19-maartegelen. Het gemeentebestuur roept voor deze organisaties de vangnetregeling in het leven.


DOOR MONIQUE JANSEN


Instellingen kunnen een beroep doen op dit vangnet als zij nergens anders terecht kunnen voor steunregelingen voor de doorlopende kosten, zoals gas, stroom, water, belastingen, huur/hypotheek, leningen, verzekeringen en personeelslasten.


Netwerk in stand houden

"Met het aanreiken van dit vangnet wil het college het bestaande lokale sociale, culturele en sportieve netwerk dat te maken heeft met de negatieve financiƫle gevolgen vanwege de coronamaatregelen zoveel mogelijk in stand houden. Daarbij gaat het vooral om de kleinere organisaties een helpende hand te bieden, die door de situatie in de problemen zijn gekomen en hun doorlopende lasten en/of personeelskosten niet kunnen betalen", legt wethouder Ger de Weert uit. Instellingen kunnen vanaf 4 januari een aanvraag indienen bij de gemeente. Verzoeken worden behandeld op basis van binnenkomst. Als het plafond van de regeling is bereikt, worden aanvragen niet meer in behandeling genomen. Aanvragen moeten voor 1 februari binnen zijn. Verzoeken die daarna binnenkomen of onvolledig zijn worden niet meer meegenomen in de regeling. Aanvragers horen vanaf 17 februari of hun aanvraag wel of niet is toegekend. Op www.etten-leur.nl staat het aanvraagformulier en toelichting op de regeling. Voor vragen kunt u terecht bij Rick den Haan via subsidie@etten-leur.nl of via 076-5024315.[n]