Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven

Niet alleen de politie beleefde een drukke jaarwisseling. Ook de brandweer moest vaak uitrukken. Ondertussen hadden het vuurwerkverbod en de coronamaatregelen in het Amphia wel het gewenste effect. Op de SEH verliep de nacht rustig.


De brandweer Midden- en West Brabant moest tijdens oud en nieuw maar liefst 204 keer uitrukken. Daarmee beleefden zij een drukke nacht, al waren er minder incidenten dan vorig jaar. Toen waren het er namelijk 255. Wel waren de incidenten van deze jaarwisseling intensiever dan die in 2020. "Er is aanzienlijke schade gemeld door zwaar vuurwerk en zijn er meer autobranden dan voorgaande jaren", laat de brandweer weten.


Bij Amphia kwamen tijdens de jaarwisseling in totaal acht personen binnen met letsel gerelateerd aan de jaarwisseling. Daarvan waren vier personen gewond geraakt door vuurwerk. Bij twee patiƫnten ging het om een alcoholvergiftiging. "Onze SEH kijkt terug op een rustige dienst en het was daarmee een andere nieuwjaarsnacht dan de SEH de voorgaande jaren gewend was", laat Amhpia weten.

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van 25 Veiligheidsregio's roept op om het vuurwerkverbod definitief te maken. Dat zou jaarlijks zorgen voor minder incidenten en minder instroom bij de Eerste Hulp.[n]