Afbeelding
Foto: Artorn Thongtukit

Particulieren onderhouden Jacobusbos voortaan

ETTEN-LEUR - De omwonenden van het Jacobusbos aan de Edward Poppelaan in Etten-Leur nemen het onderhoud van het bos over van de gemeente. De bewoners van de nummers 6B, 8 en 10 hebben daarover een akkoord gesloten met de gemeente Etten-Leur.


DOOR MONIQUE JANSEN


Het bosje met een oppervlakte van tweeduizend vierkante meter is niet bereikbaar vanaf de openbare weg, maar alleen vanaf de percelen van de bewoners. Zij vroegen de gemeente toestemming om het bos te mogen gebruiken in ruil voor een onderhoudsplicht.


'Bos niet openbaar toegankelijk'


Groene buffer

Het Etten-Leurs gemeentebestuur staat daar positief tegenover. Het bos staat vlak tegen het spoor aan en vormt zo een buffer tussen het treinverkeer en de bewoners aan de Edward Poppelaan. Wethouder Ger de Weert benadrukt wel dat het bos in stand blijft. Het is dus niet de bedoeling dat er bomen worden gekapt of dat er wordt gebouwd. Wel kunnen de bewoners bijvoorbeeld een paadje maken voor eigen gebruik.


Achterstallig onderhoud

De gemeente heeft voordat de overeenkomst wordt opgesteld nog achterstallig onderhoud verricht in het Jacobusbus. "We hebben wat bomen opgeruimd en ook hebben we dor hout gesnoeid. Zo dragen we het bos goed over", kondigt De Weert aan. De naam Jacobusbos is nog afkomstig van de Broeders van Liefde.[n]