Versier je huis.
Versier je huis. Foto: Leurse Leut

Carnaval leeft in Ut Zwaajgat

ETTEN-LEUR - Ondanks alle beperkingen leeft het carnavalsgevoel in Ut Zwaajgat. We hebben al kunnen genieten van de ‘alternatieve’ Mauwavonden. Om nog meer van de carnavalssfeer te tonen, vraagt Leurse Leut alle inwoners van Ut Zwaajgat om zijn/ haar huis uitbundig te versieren gedurende de dagen dat we normaal met elkaar carnaval zouden vieren.


Leurse Leut verbindt er een heuse wedstrijd aan. Met name langs de Leurse kant van de route van de optocht. Vanaf de spoorwegovergang tot en mét de Lange Brugstraat.

Huizen buiten deze route kunnen zich ook aanmelden (tot maandag 5 februari a.s.) via sik@leurseleut.nl om ook mee te doen.


Wat moet je doen?

Zorg er voor dat je huis van vrijdag 12 februari tot en met dinsdag 16 februari zo fraai en 'karnavalesk' mogelijk is versierd. Denk aan (clowns-)koppen, serpentines, raamstroken, motto: 'Karnaval motte JongLere', vlaggetjes, carnavalsvlag van Ut Zwaajgat, enz.

Prins Carolus I ziet bovendien graag dat je het kostuum/ pakske/ kieltje, dat je normaal zou dragen met carnaval, duidelijk zichtbaar voor je raam hangt!

Dit levert ook nog eens extra wedstrijdpunten op! Er zijn ook extra punten te verdienen met de Leurse raamstroken, de vlag van Ut Zwaajgat enz. betrek er eventueel je voortuin bij. Hoe 'karnavalesker' hoe beter.

Het Protocol van Leurse Leut, bestaande uit Prins Carolus I, Nar Joerieke, Grote Boer Peer en Pliessie Nilles, zal tijdens de carnavalszondag jureren. Alles Corona proof!

De uitslag van deze unieke wedstrijd in Ut Zwaajgat wordt bekend gemaakt via de ‘social media’ kanalen van Leurse Leut.[n]