Opdracht: kleed je huis aan en ‘Hang Je Kieltje Buiten’.
Opdracht: kleed je huis aan en ‘Hang Je Kieltje Buiten’. Foto: Stichting MaMi

Wel MaMi, geen wereld-
record voor Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De liedtekst “… wat er bij ons ook ooit gebeuren zal, we vieren altijd carnaval….” heeft dit jaar voor velen een nieuwe betekenis gekregen. Zo ook voor MaMi: voor het eerst in 35 jaar zal er tijdens het MaMi spektakel geen Wereldrecordpoging worden ondernomen. Maar niet getreurd, als de deelnemers niet naar MaMi komen, komt MaMi wel naar de deelnemers! De bestuursleden zullen niet gaan controleren of u op het behang of het buffet heeft geschreven. Wel komen ze graag kijken of u uw ‘Mooiste Kieltje Buiten heeft Hangen’.


Creativiteit en carnaval gaan hand in hand. “Het is altijd weer geweldig om te zien hoe mensen ons thema oppakken en er hun eigen draai aan geven” zegt René Starink voorzitter van Stichting MaMi Etten-Leur. “We worden elk jaar verrast. We zijn dus erg benieuwd hoe de huizen er uit gaan zien dit jaar!”. Carnaval niet vieren is voor MaMi geen optie, maar het moest dit jaar wel anders, veilig. Zoals vanouds zoveel mogelijk mensen bij elkaar brengen, zou het dit jaar het niet worden. “Samen iets doen hoort bij carnaval, eigenlijk net zoals kieltjes bij carnaval horen…. Toen we dat verband eenmaal hadden gelegd was de link met thuiscarnaval snel gevonden” aldus Starink. Een mooie manier dus om veilig carnaval te vieren.


'Hang Je Kieltje Buiten'
De opdracht dit jaar is simpel. Laat zien dat je carnaval thuis viert en kleed je huis aan; ‘Hang Je Kieltje Buiten’. Elkaar een beetje opjutten en de boel zo gek mogelijk aankleden mag best. Net als in alle voorgaande jaren kunnen ook dit jaar alle inwoners van Etten-Leur weer meedoen aan het MaMi spektakel. Iedereen die kans wil maken op een van de fantastische prijzen moet zich inschrijven via marketing@nieuwenobelaer.nl. Iedere deelnemer krijgt een bijzondere herinnering in de bus. Ook dat element wordt in ere gehouden dit jaar.
Gedurende het carnavalsweekend gaan de bestuursleden alle ingeschreven adressen langs. Daarna zullen ze samen met een deskundige jury de winnaars bepalen. Natuurlijk wordt ook kritisch gekeken of de deelnemers zich aan de veiligheidsregels houden.
Op zondag 14 februari worden de prijzen bij de winnaars aan huis bezorgd.
Het blijft nog even een verrassing wie de prijs precies overhandigd, maar de kans is groot dat een van de Etten-Leurse Prinsen aan uw deur staat. Winnaars ontvangen een tegoedbon voor een van de kroegen van Etten-Leur en voor de Nieuwe Nobelaer. Deze gelukkigen hebben dus een leuke avond uit voor de boeg! Nog een goede reden om te hopen dat de horeca weer snel open mag.


Prijsuitreiking
De prijsuitreiking zal zondag te volgen zijn via ‘Vaste Prik', de livestream van SC de Stijloren. De hele carnaval zullen zij vanuit de Nieuwe Nobelaer een carnavalesk programma presenteren. Zo brengen zij carnaval bij iedereen thuis. Op de zondag zal de regionale TV zender Ons West Brabant aandacht besteden aan carnaval in Etten-Leur. Ook in dat programma zullen de kieltjes ruime aandacht krijgen. Dus,… haal dat kieltje van zolder en doe mee![n]