Hennie en Bennie, een begrip voor velen.
Hennie en Bennie, een begrip voor velen. Foto: BS D'n Overkant

Ontsnapping uit het Stoute Jongetjes Huis?

ETTEN-LEUR - Bij een ruime generatie leerlingen van basisschool D’n Overkant zal er een lichtje gaan branden! Hennie en Bennie, de alterego’s van meneer Marcel en meneer Jac, zijn al jaren een begrip. En altijd was er iets met een ‘Stoute Jongetjes Huis’. Na een periode waarin het onverklaarbaar stil was op D’n Overkant zijn ze terug! En hoe! Voor een ‘speciaal carnavalsjaar’ schreven ze een nieuw liedje.

“Dans een rondje door de woonkamer, dat kun je zeker wel, Doe het soms een beetje langzamer en dan weer supersnel…”… het is duidelijk ook Hennie en Bennie passen zich aan. Waar ze normaal letterlijk en figuurlijk tussen de kinderen zouden staan moeten ook zij afstand houden. Toch zullen de kinderen van D’n Overkant te zien zijn in de clip. Als kinderen willen meedoen mogen hun ouders een foto insturen. Al die foto’s worden verwerkt tot een heuse clip. Zo kunnen papa’s en mama’s, broertjes en zusjes en natuurlijk ook opa’s en oma’s meegenieten van een echte clip met bekenden.


Onvergetelijke shows

Met hun ongekende creativiteit trakteerden Hennie en Bennie hele klassen van D’n Overkant op onvergetelijke shows. ‘Voetstappen in de sneeuw’, ‘Puuk’ en ‘Dus snoep ik nooit meer uit de suikerpot’, het waren stuk voor stuk hits onder de leerlingen. Waar ze in de afgelopen jaren hebben uitgehangen willen ze niet zeggen. Na een goed gesprek met Meneer Michel, de directeur van de school, waarin ze beloofd hebben geen kattenkwaad uit te zullen halen, mochten ze weer op school optreden.


Terugkeer van Hennie en Bennie

Dat Jac Pluer en Marcel de Roij na wat omzwervingen weer allebei lesgeven aan D’n Overkant zou een verklaring kunnen zijn voor de terugkeer van Hennie en Bennie. Beiden zijn bekend in Etten-Leur en daarbuiten om hun muzikale talenten. Als ras-artiesten krijgen ze elk kind mee met hun enthousiasme. Niet alleen leuk om mee te maken, het is ook een prima manier om de creativiteit van kinderen te stimuleren.

De clip zal vanaf 12 februari te zien zijn op Youtube. Zoek op ‘D’n Overkant’ en ‘Hennie & Bennie’ en de clip zal verschijnen.[n]