Zo begon het in Ut Zwaajgat
Zo begon het in Ut Zwaajgat Foto: Leurse Leut

Toch een optocht in Ut Zwaajgat?

ETTEN-LEUR - Thans heeft niet alleen de corona crisis, maar ook de weersomstandigheden roet in het eten gegooid, zodat er in 2021 géén optocht door de straten van Etten-Leur zal trekken. Het was al wat langer bekend, maar het blijft een domper voor de echte carnavalsliefhebbers.


Leurse Leut zat niet stil en organiseerde al diverse alternatieve acties zoals: de wedstrijd om het meest 'karnavalesk versierde huis' van Ut Zwaajgat, de ludieke Speurtocht voor de jeugd, de kleurwedstrijd voor de jeugd en het houden van een alternatief Bierproeven bij de grote animator van dat Bierproeffestijn. En niet te vergeten het vertonen van de unieke video’s van het groot Leurs Mauw matinee 2011 via YouTube.


Komend weekend

Voor komend weekend staat ook weer iets gepland.

In plaats van de grote optocht, die dit jaar niet doorgaat, publiceert Leurse Leut unieke, nooit vertoonde beelden van de optochten uit de beginjaren van de leutvereniging uit Ut Zwaajgat. Met als toetje de Eerste Gezamenlijke Optocht uit 1970.

Op zondag 14 februari aanstaande zullen op het YouTube kanaal van 'Karnavalsvereniging Leurse Leut uit Ut Zwaajgat' vanaf 13.30u deze unieke filmbeelden te zien. Zo hebben we toch een heel klein beetje het gevoel van de carnavalszondag. Met unieke beelden, voor velen een terugblik naar hun jeugd, voor anderen een kijkje in de carnavalswereld van hun ouders of grootouders. Goed passend bij het motto van Leurse Leut: Karnaval Motte Jonglere.[n]