Hang je kieltje buiten en laat zien dat je thuis viert.
Hang je kieltje buiten en laat zien dat je thuis viert. Foto: Stichting MaMi

Met MaMi sta je dit jaar niet in de kou

Het vriest dat het kraakt! Een groot denker zei ooit: ‘elk nadeel heb z’n voordeel’. Met wat goede wil kan MaMi er ook wel het voordeel van in zien: droog en warm blijven tijdens het MaMi spektakel, lekker ruim op je eigen bank, effe snel een biertje uit de koelkast. Dit jaar kan het! Het is een grap met een treurige ondertoon. De reden weet iedereen. Toch maakt Stichting MaMi Etten-Leur er dit jaar gewoon het beste van.


Alles is anders dit jaar. Niet rond de Moeierboom en een Maandag Middagspektakel op de zondag. Het ‘ZoMi’ dus dit jaar en helemaal online.

De jury overlegt zaterdag in een online-sessie welke huizen er het meest carnavalesk uit zien.

Op zondag zijn er MaMi updates tijdens het middagprogramma van de Vaste Prik. De bekendmaking van de winnaars zal daar live te volgen zijn. Die middag gaan bestuursleden met de plaatselijke Hoogheden bij de winnaars langs. Een cameraman filmt de uitreiking. Winnaars kunnen via een speciale verbinding inbellen met de studio. Het is mogelijk dankzij de samenwerking met de Stijloren en de Nieuwe Nobelaer. Zo kan iedereen thuis blijven en vieren carnaval toch ook een beetje met elkaar. ’s Avonds zal een samenvatting van de uitreiking via de livestream worden uitgezonden.


Hart onder de riem

De prijzen zijn ook een omdraaiing dit jaar. Andere jaren zijn de kasteleins altijd vrijgevig en steunen ze MaMi. Dit jaar moet iedereen de gastvrijheid van de horeca missen. Winnaars krijgen daarom een tegoedbon voor een kroeg in Etten-Leur. Zo wil Stichting MaMi Etten-Leur de horeca een hart onder de riem steken.

Het is symbolisch, en een druppel op een heel erg gloeiende plaat. Maar het is zeker welgemeend. Daar bovenop krijgen winnaars van de Nieuwe Nobelaer een mooie tegoedbon. Alles bij elkaar goed voor een complete avond uit. Alle reden dus om ‘je kieltje buiten te hangen’.

En als je bang bent dat je kieltje het te koud krijgt, voor het raam mag, en iets anders dan een kieltje mag ook best. Het gaat erom dat we met ELkaar carnaval thuis vieren.


Informatie

Kijk op www.scdestijloren.nl voor het laatste nieuws en de exacte programmering. Want niet alleen MaMi zie je daar, ook de virtuele hofkapel, de carnavalsmis en de ontknoping van Mombakkuhs zijn daar live te volgen. Inschrijven voor deze geweldige en unieke win-actie kan nog steeds. Stuur je naam en adres naar marketing@nieuwenobelaer.nl Dan ding je mee naar die unieke prijzen.[n]