Moeierboom met stadhuis, gemaakt door Mariet.
Moeierboom met stadhuis, gemaakt door Mariet. Foto: Monique Broekmans

Doe mee met: 'Ode aan de Moeierboom'

ETTEN-LEUR - Oproep aan alle Etten-Leurenaren; teken, schilder, maak een collage of schrijf jouw interpretatie, herinnering of fantasie van de Moeierboom op papier.


De naam, afgeleid van “moederboom” is voor ons en hopelijk voor meer Etten-Leurenaren een inspiratiebron. Deze historische boom in het middelpunt van Etten-Leur staat o.a. voor ontmoeting en verbroedering en verbinding.
“Atelier Huisje 51” in het Paulushofje bij het Streekmuseum heeft in het kader van “Betekenisvol meedoen” dit initiatief genomen, en hoopt op veel inzendingen van jong tot oud. “Atelier Huisje 51” is een project van Werken en Leren van GGz Breburg een plek waar (creatief) talent de ruimte krijgt.


Resultaten
De resultaten zullen te zien zijn vanaf 23 april op diverse locaties achter glas zodat het van buitenaf coronaproof te bewonderen zal zijn. Er wordt inmiddels hiervoor samengewerkt met o.a. De Nieuwe Nobelaer, De Heemkundekring (Oude Rabobank ruimte), De Gong en de Menmoerhoeve.


Digitaal versturen
Al eerder kun je je werk digitaal versturen naar: moeierboom@nieuwenobelaer.nl.
En de link naar de fotogalerij waar de inzendingen op getoond worden is: https://www.nieuwenobelaer.nl/nieuws/ode-aan-de-moeierboom.


Inleveren
Je kunt je werk inleveren op Markt 51, van 30 maart t/m 2 april, tussen 12.00 en 16.00 uur. A4 of kleiner kan ook in de brievenbus! Voorzien van Naam, e-mail en telefoonnummer. Maximum formaat papier is A3 30x40cm.
Nb: De ingezonden werken blijven eigendom van Atelier huisje 51, Streekmuseum.[n]