Sjors Sportief en Sjors Creatief lanceren eerste boekjes

ETTEN-LEUR - Goed nieuws voor de basisschoolleerlingen in de gemeente Etten-Leur! Deze maand krijgen ze namelijk van Sjors Sportief en Sjors Creatief de allereerste ‘Sjorsboekjes’. Hiermee gaan ze, afhankelijk en rekening houdend met de geldende coronamaatregelen, de komende periode ruim vijftig sport- en cultuur- educatieve activiteiten ontdekken.


Van atletiek, boogschieten en freerunning tot en met graffiti-kunst, schaken en koken: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief ontdekken Etten-Leurse basisschoolleerlingen vrijblijvend welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past.


Kennismaken
met sport
en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Etten-Leur in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuur- en andere activiteitenaanbieders, vertelt Kees van Aert, wethouder Sport bij de gemeente Etten-Leur.
“Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport, cultuur en educatie. We hadden al jaren een mooi aanbod via de gezamenlijke website van de Brede Scholen. Maar Sjors maakt het nu voor kinderen, ouders en aanbieders nog leuker en gemakkelijker om het veelzijdige aanbod aan sport, cultuur en educatieve activiteiten in onze gemeente te ontdekken. Allemaal vrijblijvend, dus zónder dat ze daarbij meteen ergens lid moeten te worden.”


Nieuw in gemeente
Sjors is nieuw in de gemeente Etten-Leur.
Maar in ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de formule zich al bewezen.
Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij aanbieders zoals een sportvereniging, cultuuraanbieder of wijkvereniging.
Tegelijkertijd biedt het de aanbieders een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.



Voor
leerlingen
groep 1 t/m 8



Aanbod
Het aanbod wordt deze week gepresenteerd in het Sjorsboekje.

Leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Etten-Leur krijgen het boekje deze week mee naar huis. Wethouder Kees van Aert: “Inschrijven voor de activiteiten kan via de website sjorssportief.nl. De data in de gedrukte boekjes kunnen helaas afwijken door de coronamaatregelen. controleer dus extra goed op de website van Sjors Sportief want die gegevens zijn up-to-date. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt.”


Winnaar tekenwedstrijd
Jeugdburgemeester en wethouder feliciteren winnaar tekenwedstrijd.

In een videoboodschap is basisschoolleerling Delin van basisschool Het Kompas door jeugdburgemeester Danu Acs en wethouder Kees van Aert gefeliciteerd met het winnen van de tekenwedstrijd.
De tekening van Delin pronkt op de voorkant van het Sjorsboekje.
Dankzij Delin gaat de hele klas deze middag een potje Bubblebal
spelen.[n]