Aed in kast op palen.
Aed in kast op palen. Foto: Hartveilig

Etten-Leur bijna Hartveilig door St Hartveilig Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Na het uitrollen van 6 minuten AED zones in de bebouwde kom is nu het buitengebied aan de beurt. In 3 jaar tijd zijn 60 AED locaties geactiveerd door St Hartveilig Etten-Leur. Daarbij komen nog 20 AED’s die bedrijven en particulieren beschikbaar stellen aan het hartslagnu.nl meld systeem. Weet u het nog: als een AED binnen 6 minuten bij een patiënt met hartfalen komt is de overlevingskans 50% hoger.

“De stichting is in Juli 2017 opgericht, het eerste project werd gesponsord door de JCI Etten-Leur, daarmee werd het eerste project gerealiseerd op het raadhuis plein.

Daarna is het hard gegaan” aldus Eric Tak Voorzitter van de stichting. Met dank aan vele sponsors én de inwoners van Etten-Leur zelf! Gemeente stelde budget beschikbaar met één voorwaarde de inwoners moesten ook meedoen. Naast de gemeente zijn de Rabobank en de NL Hartstichting de grote sponsors.


Buitengebied

De stichting is nu bijna klaar met de bebouwde kom van Etten-Leur. En zij richten zich nu op het uitgebreide buitengebied. Daar is een 650 meter cirkel niet haalbaar. Toch wilt de stichting verschillende AED’s strategisch plaatsen of beschikbaar krijgen. De stichting roept bedrijven en particulieren in het buitengebied op zich te melden. Tak verwoordt het ”als je een AED aanwezig hebt meldt hem aan bij Hartslagnu.nl en wij kunnen hem ook op onze kosten buiten plaatsen in een speciale kast. Of wilt u een AED in uw omgeving, heeft u een locatie in gedachte en willen de buren meebetalen meldt je dan ook.”

Eric Tak is bereikbaar via eric.tak@hartveiligettenleur.nl[n]