DSE 'LED-voetbal in het donker'

ETTEN-LEUR - Om deze sombere tijd voor de DSE-jeugd (rekening houdend met de “Corona-leeftijd”) wat op te vrolijken, werd gedurende de gehele vorige week bij DSE “LED-voetbal in het donker” georganiseerd. Voor zover bekend in de regio een uniek evenement. Dit evenement vond dus plaats in het donker waarbij de gehele jeugd aan bod kwam.

Bij dit LED-voetbal wordt er op een met LED-slangen afgezet kunstgrasveld en doelen gespeeld met gekleurde lichtgevende hesjes en met lichtgevende ballen. Daarnaast kreeg iedere speler een paar glow staafjes als sfeerarmbandjes die zij mochten houden.

De “Corona-coördinatoren” waren te herkennen aan het dragen van een glow bril en glow oren. Als eerste mocht DSE-mascotte Benny, die hiervoor speciaal uit zijn winterslaap was gehaald, het LED-voetbal testen.


Betrokkenheid

Vanwege het per dag opbouwen en weer afbreken van de LED-verlichting en rekening houdend met de avondklok, werd er een beroep gedaan op de DSE-leden/ouders/verzorgers om hiermee te helpen.

Hartverwarmend was het om te constateren dat er dusdanig groot aanbod van mensen was, dat er zelfs een aantal teleurgesteld moesten worden. Wat een betrokkenheid bij DSE en allen bedankt hiervoor. Vanwege de Corona-maatregelen was het voor de ouders/verzorgers helaas niet mogelijk om dit evenement bij te wonen.


Het was hoorbaar dat de spelers plezier hadden


Plezier

Omdat op maar één (kunstgras)veld het LED-voetbal werd gespeeld, kon de gehele jeugd vorige week maar 1 x trainen en werd ook, om alle teams aan de beurt te laten komen, op de vrijdagavond nog gespeeld. Per dag werd er op de DSE facebookpagina een filmpje getoond, waarin hoorbaar was het plezier dat de spelers hadden. Ook de Etten-Leur City App was nog aanwezig voor een stukje op hun facebookpagina (“Leds play football”).

Elke avond bleek waren er blije gezichten van de spelers te zien en waren er vele leuke reacties van de spelers en via de facebookpagina, ook van de ouders/verzorgers.


Grote Club Actie

Van deze bijzondere week werd ook gebruikt gemaakt om de 3 beste lotenverkopers van de Grote Clubactie in het zonnetje te zetten. De beste lotenverkoper was Rens Martens van de JO 11-3, gevolgd door Tobias Spook van de JO 11-2 en Mees van Erk van de JO 9-1. Alle 3 kregen zij een prijs en Rens ook nog een wisselbeker.


Dank je wel

De TOP-week zit er dus weer op. Een “dankjewel” is er ook nog voor:

- De organisatie die voor een perfect draaiboek zorgde.

- De dames van de kantine die voor de koffie/thee zorgden (dat helaas niet in de kantine kon worden gebruikt).

- De “eigen” elektricien die er elke dag weer was.

- De “Corona-coördinatoren” die voor extra hulp zorgden.

- De trainers/leiders die de spelers in het donker supergoed begeleid hebben.

- En de weergoden die ervoor zorgden dat er slechts een druppeltje regen viel.

Kortom een evenement om niet gauw te vergeten en dat zeker voor herhaling vatbaar is.[n]