Colinda Vergouwen neemt afscheid.
Colinda Vergouwen neemt afscheid. FOTO RENÉ SCHOTANUS

Colinda Vergouwen vertrekt bij de Nieuwe Nobelaer

ETTEN-LEUR - Colinda Vergouwen vertrekt als adjunct-directeur bij de Nieuwe Nobelaer. Ze gaat per 15 april aan de slag als directeur-bestuurder bij het Munttheater in Weert. Daar volgt ze Brigitte van Eck op, die naar theater aan het Vrijthof in Maastricht gaat.


Vergouwen werkte eerder voor het Chassé Theater.

De laatste vier jaar was ze adjunct-directeur en programmeur van het podiumprogramma bij de Nieuwe Nobelaer.

“Een spannend moment voor een overstap. Corona heeft er voor gezorgd dat onze branche hard geraakt wordt. Desalniettemin kijk ik met vertrouwen uit naar de toekomst en ik ben er trots op dat ik deze rol mag gaan vervullen in Weert. Mijn grote dank gaat uit naar mijn bevlogen collega’s van Nieuwe Nobelaer voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren. En in het bijzonder naar directeur-bestuurder Hilda Vliegenthart, met wie ik vier jaar lang vorm mocht geven aan Nieuwe Nobelaer. Haar passie, doorzettingsvermogen en professionaliteit, hebben er toe geleid dat Etten-Leur vanaf 2022 over het mooiste cultuurcentrum van Nederland beschikt. Een geschenk voor iedereen die cultuur een warm hart toedraagt.”

“Vier jaar lang heb ik heel plezierig samengewerkt met Colinda Vergouwen in de directie. Colinda was betrokken, loyaal, spontaan en een enorme doorzetter. Ik heb altijd geweten dat ze op een dag zou uitvliegen als directeur van een theater; haar hart is een theaterhart. Het is jammer dat Colinda de opening van de nieuwbouw niet meer mee zal maken. Wij feliciteren het Munttheater van harte met Colinda’s komst”, besluit Vliegenthart.[n]