De CDA-fractie ziet een NaZomercarnaval wel zitten.
De CDA-fractie ziet een NaZomercarnaval wel zitten. FOTO PIXABAY

CDA pleit voor bruisend NaZomercarnaval in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Als het aan de CDA-fractie ligt, krijgt Etten-Leur straks een heus NaZomercarnaval. Namens de fractie vraagt Jacqueline Klaassen het college in ieder geval om zich daar zo goed mogelijk op voor te bereiden.


DOOR ADDO SPRANGERS


Het heeft alles te maken met de vaccinaties tegen het coronavirus en de verbeterde behandelingsmogelijkheden, waardoor er volgens de Etten-Leurse CDA-fractie zicht is op een bruisende zomer in Nederland dit jaar.

“Als geen andere partij weten we hoe belangrijk de middenstand en verenigingen en stichtingen zijn voor de samenleving,” zo stelt Jacqueline Klaassen namens het CDA. “Zij, maar zeker ook de inwoners van Etten-Leur, verdienen een bruisende zomer gezien de veerkracht, solidariteit en creativiteit die ze het laatste jaar hebben laten zien.”

"Natuurlijk weten we dat er nog veel onduidelijk is. En willen we dat we eerst weer volop kunnen sporten, studeren, winkelen, recreëren en uitgaan,” zo vervolgt het kersverse burgerlid. "Maar we zien toch graag dat de Gemeente Etten-Leur zich nu al op de ruimst mogelijke manier voorbereidt op een levendig zomer- of nazomerseizoen. Door snel verbindingen te leggen met en tussen alle betrokken partijen. Door wensen van ondernemers en verenigingen te inventariseren en vanuit de Gemeente Etten-Leur alles in stelling te brengen om die waar mogelijk zo goed en snel mogelijk te faciliteren. En door met hen te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een NaZomercarnaval, bijvoorbeeld driedaags. In deze bijzondere tijd kan de Gemeente Etten-Leur daar een kartrekker in zijn en de energie brengen om door te pakken. En dat vinden we nodig. Want van een sterk MKB en verenigingsleven profiteert heel Etten-Leur.”[n]