Gezamenlijk in actie voor een schone omgeving
Gezamenlijk in actie voor een schone omgeving Foto: O. Vrolijk

Landelijke Opschoondag voor een 'Schoon Etten-Leur'

ETTEN-LEUR- Zaterdag 20 maart was het de Landelijke Opschoondag. Op deze dag organiseerden mensen door het hele land opruimacties voor een schone buurt. Ook in Etten-Leur gingen diverse organisaties en inwoners aan de slag in hun omgeving.


In Etten-Leur kwamen verschillende politieke partijen in actie, zoals APB, D66 en VVD.

Ook leden van het ZwerfAfvalPakkers-team, Stichting Adriaan van Bergen en buurtbewoners gingen met vuilniszakken en grijpers op pad om de omgeving afvalvrij te maken.

Wethouder Kees van Aert kwam op verschillende plekken langs, om de deelnemers te bedanken voor hun inzet.


Volgende opruimactie

Een volgende opruimactie staat gepland op 18 september, World Cleanup Day. Op deze dag komen wereldwijd mensen in actie om het probleem van zwerfafval aan te pakken.

Voorgaande jaren waren er in Etten-Leur opruimacties van bedrijven, buurtbewoners, serviceclubs, natuurverenigingen, politieke partijen, scholen, opvangorganisaties, scouting etc.

Honderden mensen waren die dag in touw.


Bewustwording

Op straat en in de natuur is helaas vaak rondslingerend afval te vinden, zoals blikjes en plastic flesjes.

Initiatieven als de Landelijke Opschoondag en World Cleanup Day dragen op een positieve manier bij aan bewustzijn over zwerfafval. Daarnaast maakt het mensen van alle leeftijden enthousiast, zelf in actie te komen. En dit kan natuurlijk ook dagelijks tijdens het maken van een wandeling of het uitlaten van de hond.

Mooi om te zien dat in Etten-Leur veel mensen zich betrokken voelen bij hun omgeving.[n]