Moeierboom by FleurP.
Moeierboom by FleurP. Foto: HKK Jan uten Houte

Zelf een Ode aan de Moeierboom maken

ETTEN-LEUR - Momenteel kan men in de ExpoRuimte van de Heemkundekring aan het Burchtplein 84 weer genieten van de miniatuurspoorbanen van de MiniatuurSpoorVereniging Baroniespoor. Tot en met 15 april kan men deze mooie spoorbaan bekijken. Daarna wordt de ExpoRuimte ingericht met kunstwerken van de Moeierboom.


Heemkundekring Jan uten Houte
Ode aan de Moeierboom. Vanaf 23 april worden op diverse plaatsen in Etten-Leur allerlei kunstwerken, die enige relatie met de Moeierboom hebben, tentoongesteld. Zo ook in de ExpoRuimte van de Heemkundekring. Maak je eigen creatie van de mooiste boom van Nederland. Doe mee en maak een tekening, gedicht, schilderij, collage of met een eigen techniek; zet jouw interpretatie van de Moeierboom op papier! Dit initiatief is genomen door ‘Atelier huisje 51' in het Paulushofje bij het Streekmuseum. Een project van Werken en leren van GGz Breburg waar (creatief) talent ruimte krijgt. Wij nodigen iedereen uit Etten-Leur, jong en oud, van harte uit om mee te doen om een fantastische Ode aan de Moeierboom te maken.
Je werk inleveren kan op Markt 51, van 30 maart t/m 2 april 2021 tussen 12.00 en 16.00 uur; A4 of kleiner kan ook in de brievenbus! Tijdens Baroniespoor kan je ook je werk inleveren in de ExpoRuimte van de Heemkundekring aan het Burchtplein 84 van woensdag tot en met zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur. (Einddatum 14 april!). Maximum formaat papier is 30x 40 cm/ A3. Voorzien van; naam, e-mailadres en telefoonnummer. Meer informatie atelierhuisje51@ggzbeburg.nl. De ingezonden werken blijven eigendom van Atelier huisje 51. Maak ook een scherpe foto van je werkstuk en stuur deze moeierboom@nieuwenobelaer.nl voor de digitale fotogalerij. Deze kunt u al bekijken via Digitale Galerij 'Ode aan de Moeierboom' (nieuwenobelaer.nl).[n]