Ban het zwerfafval uit wijk de Banakkers

ETTEN-LEUR - In deze Coronatijd zijn we elk moment van de dag, als het effe kan, buiten en wordt er gewandeld. Wandelen is genieten ware het niet dat er werkelijk overal troep ligt. In de bosjes, op de wegen en de paden.


Uiteraard wandelen we ook veel in onze wijk. Met de boodschappenkar lopen we naar de Kerkwerve of naar het Winkelcentrum.

En ja, overal rommel. In de plantsoenen, op de stoepen, in de goten en de tuinen. Het valt niet te beschrijven. We storen ons er steeds meer aan, zodanig dat we het hoog tijd vinden hier iets aan te gaan doen.


Ban het zwerfafval

Daarom is men een paar weken geleden, gewapend met twee plastic zakken en rubber handschoenen, op zoek gegaan naar zwerfafval in eigen straat.

Blikjes, mondkapjes, lege flessen, snoeppapiertjes, sigarettenpeuken, papieren zakdoeken, wietzakjes. Ook bananenschillen rekenden we tot onze buit. Na twee uur had ieder twee volle plastic zakken verzameld.

Het blijft niet onopgemerkt. Er komen leuke reacties. Mensen vinden het stoer dat iemand op zaterdagochtend zich hiermee bezig houdt. Mensen vertellen dat ze zelf ook afval opruimen.

Waarom de krachten niet bundelen? Waarom hier geen wijkactiviteit van maken? Ja, waarom eigenlijk niet?


Samen rotzooi ruimen

Wat zou het leuk zijn als wijkbewoners samen, een ochtend per maand bijvoorbeeld, die rotzooi gaan opruimen. Gegarandeerd dat na zo’n opruimbeurt onze Banakkers er weer spic en span bijliggen.

Eens per maand dit klusje klaren met een groepje wijkbewoners. Immers vele handen maken licht werk. Daarna, als het weer mag, na het zuur komt immers het zoet, samen een bakkie doen in ons Praotuis en bijpraten over onze ervaringen.

De gemeente zal ons faciliteren met prikstokken, grijpers, handschoenen en vuilniszakken. Ook zorgen zij voor de afvoer van de rommel.


Contact

Wie denkt mee? Wie doet mee? Wie voelt zich aangesproken? Het gaat tenslotte om de leefbaarheid van onze wijk

Neem dan contact op met de wijkvereniging en stuur een mailtje naar info@banakkers.nl[n]