Anja van Alphen zet de eerste streep.
Anja van Alphen zet de eerste streep. Foto: Monique Jansen

Illustratrice Anja van Alphen fleurt Molenpassage op

ETTEN-LEUR – De Van Gogh Passage wordt de Molenpassage. Daarom wordt het winkelcentrum waar jong en oud terecht kan voor het doen van de dagelijkse boodschappen opgefrist. Illustratrice Anja van Alphen uit Etten-Leur versiert de entree bij Molenpassage daarom met het vernieuwde logo. Maandag ging zij uitgebreid aan de slag, terwijl bezoekers nieuwsgierig een blik wierpen op haar tekenwerk.


DOOR MONIQUE JANSEN


Ook de knalgele postbussen onder het logo kregen een metamorfose. Eerder zorgde zij al voor fraaie tekeningen op afplakpapier op de ramen op de plek waar binnenkort een nieuwe zaak komt in de Molenpassage. “We werken zoveel mogelijk met Etten-Leurse ondernemers samen, daarom geven we nu ook graag Etten-Leurs kunsttalent de kans”, vertelt centrummanager Gemma Visser van winkelcentrum Molenpassage.


Pentekeningen

De illustraties van Anja van Alphen vielen op, nadat zij een lokale actie startte waarbij zij pentekeningen maakte van lokale Etten-Leurse horecazaken. Geïnteresseerden konden een tekening kopen. De opbrengsten van de actie gingen naar de horeca-uitbaters. “In totaal heb ik 700 euro opgehaald”, vertelt Anja. De ondernemers noemden de steun hartverwarmend. Anja tekende altijd hobbymatig, maar timmert sinds 2018 professioneel aan de weg: “Ik heb het eerst naast mijn werk gedaan. Vorig jaar heb ik mijn baan opgegeven, zodat ik me helemaal op het tekenen kan focussen.”


Een mooie opdracht

Zij krijgt steeds meer werk, waaronder nu vanuit de Molenpassage. Ze vindt het een prachtige opdracht: "Veel mensen doen hier hun boodschappen en lopen langs. Dat is toch wel bijzonder.” Ook Gemma is enthousiast: "Mensen komen hier graag voor de boodschappen. De Molenpassage is toch een soort huiskamer. De nieuwe naam wijst naar de Bisschopsmolenstraat en past ook beter bij dit winkelcentrum. Je onthoudt de naam sneller.” De laatste jaren weten bezoekers de Molenpassage veel beter te vinden. Binnenkort zijn ook de nieuwe openbare toiletten klaar. Daarmee wordt de Molenpassage nóg gastvrijer. Gemma is ondertussen in haar nopjes met de opgefleurde entree: "Dit past goed bij onze vernieuwde huisstijl. Ik ben erg blij met deze samenwerking!”[n]