Stefan Joris En loopt door molen "de Lelie" Lelieloop 2019.
Stefan Joris En loopt door molen "de Lelie" Lelieloop 2019. Foto: Adrie Raaijmakers

De Lelieloop 2021 gaat door!

ETTEN-LEUR - De Lelieloop 2021 is een feit!!! Maar iets anders dan we gewend zijn. Wij zijn blij dat we na een jaar, waarin zo weinig mogelijk was, een frisse start kunnen maken met de Lelieloop. De Lelieloop zal ook dit jaar op 2e Pinksterdag, maandag 24 mei 2021, plaatsvinden.


De Lelieloop heeft zijn naam ontleend aan korenmolen De Lelie, welke gevestigd is aan de Geerkade 45 te Etten-Leur. Traditiegetrouw wordt een deel van de opbrengst geschonken voor het behoud en onderhoud.

Dit jaar wordt voor de 27e keer de mogelijkheid geboden om aan de Lelieloop deel te nemen. Om te zorgen dat iedereen veilig kan deelnemen is de Lelieloop dit jaar virtueel.

Ben je geblesseerd of ben je niet zo’n hardloper dan is deze editie van de Lelieloop ook voor jou een uitkomst! Omdat we virtueel gaan is er ook ruimte voor wandelaars om deel te nemen.


Virtuele loop
Het leuke van een virtuele loop is dat je zelf je starttijd bepaalt en een eigen route kunt creëren dicht bij huis of elders voor de afstand die je wilt gaan lopen.


Korenmolen geopend
Wij willen jullie uitdagen om je route zodanig te plannen dat korenmolen De Lelie hierin opgenomen is.
Korenmolen De Lelie is op maandag 24 mei 2021 geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Mocht je graag mee doen maar je woont niet in de buurt van Etten-Leur? Geen nood! Misschien is er wel een mooie molen bij jullie in de buurt of ben je heel creatief en bouw je zelf een bijzondere molen op je route.

Hoe dan ook wij zien hier graag bewijs van op onze Facebookpagina of op je Instagram met de vermelding #Lelieloop.


Aanmelden
Er is ook een Strava evenement aangemaakt onder de naam Lelieloop Etten-Leur waarvoor je je kunt aanmelden. Dit geldt voor zowel de hardlopers als de wandelaars. Iedere dag groeit het aantal deelnemers dus sluit je aan.[n]