Kampkoning Mika Floren en de lekkere frietjes.
Kampkoning Mika Floren en de lekkere frietjes. Foto: Marjolein Pellegrino

Gezellig en leuk kamp voor de F-jes van DSE

ETTEN-LEUR - Al vele jaren worden er bij DSE voor de jeugd aan het eind van het seizoen een tweetal kampen georganiseerd, te weten het F-jes kamp (al 15 jaar) en het 'groot' kamp (al bijna 40 jaar). Het F-jes kamp is voor de jeugd van 7 tot en met 9 jaar en het 'groot' kamp voor de jeugd van MO en JO 11 tot en met MO en JO 15. Het F-jes kamp omvat twee dagdelen en wordt op de accommodatie van DSE gehouden en er vindt ook een overnachting plaats op de DSE-accommodatie. Het 'groot' kamp vindt bij een groep accommodatie plaats, waarbij drie overnachtingen zijn. De laatste jaren vond dit kamp plaats in Lierop.


Vorig jaar en ook dit jaar konden vanwege Corona deze kampen niet plaatsvinden. Om de DSE-jeugd toch het 'kampgevoel' te geven, besloot de organisatie van beide kampen om die kampen dit jaar in aangepaste vorm, rekening houdend met de Corona maatregelen, te laten plaatsvinden. Dus zonder overnachting en alleen buitenactiviteiten. Vooraf werd, vanwege Corona, aan de Gemeente toestemming gevraagd om die aangepaste kampen zo te mogen organiseren. Die toestemming werd van de Gemeente verkregen, wel poort, kantine, kleedkamers dicht en dus geen overnachting.

Het F-jes kamp vond dit jaar plaats van 12 mei van 19.00 uur tot 23.00 uur en op 13 mei van 10.00 uur tot 14.00 uur. Bijna 50 kinderen deden mee en werden in 7 groepen verdeeld. Begonnen werd op 12 mei met een quiz en, nadat het donker was geworden, geƫindigd met het LED-voetbal. Bij het LED-voetbal zijn het veld, de spelers, de doelen en de bal voorzien van Ledverlichting. Dit geeft een zeer aparte sfeer en is bijzonder succesvol. Tussendoor waren er nog andere spellen, zoals vakschieten en latje trap. Na tussendoor natuurlijk snoep, chips en drinken te hebben gekregen, gingen de kinderen moe en zeer voldaan om 23.00 uur naar huis.

Vanwege het gesloten moeten zijn van de kantine was er dit jaar helaas dus geen bonte/ playbackavond, altijd een zeer leuk onderdeel.

Op 13 mei was er een spellencircuit met crazy voetbal (voetbal met een rugbybal, een schuimrubberen bal en een dobbelsteen), ballenvangen en containerschieten. Ook was er een heuse stormbaan. Besloten werd met het buikschuiven, waarbij op een met zeep ingewreven lang zeildoek een zo groot mogelijke afstand moest worden afgelegd. Ook daar waren er vele hilarische momenten. Tussendoor waren er de frietjes en snack die op een lange afgedekte tafel buiten werden opgegeten.

Natuurlijk werd ook de traditionele kampkoning(in) verkozen. Eigenlijk zou iedereen op zijn manier kampkoning(in) geworden kunnen zijn, want er is geen onvertogen woord gevallen. Uiteindelijk viel de keuze op Mika Floren die dit jaar net een beetje meer uitblonk als de anderen en de zeer grote wisselbeker kreeg uitgereikt. De teamwinnaar was Team AC Milan.

Het was weer een zeer gezellig en leuk kamp waarbij ook het weer zich van een goede kant liet zien, het was namelijk een aangename temperatuur en er viel geen spatje regen.

De organisatoren Ron, Emilia, Tijn, Thijmen, Luca en Merijn worden bedankt voor de organisatie, het was een fijn feestje. Ook de leiders en andere vrijwilligers die hand en span diensten verleenden, bedankt hiervoor.

Tijdens de 1e en 2e pinksterdag (23 en 24 mei) is het nu de beurt aan het 'Groot' kamp. Voor dit kamp hebben zich meer dan 100 kinderen aangemeld en belooft ook weer een groot succes te gaan worden.[n]