Dit jaar geen kraampjes tijdens de Havenfeesten.
Dit jaar geen kraampjes tijdens de Havenfeesten. Foto: Alexander Vingerhoeds

Leurse Havenfeesten dit jaar online, Lelieloop aangepast

ETTEN-LEUR - De Leurse Havenfeesten in het Pinksterweekend gaan dit jaar op aangepaste wijze door. De meeste activiteiten vinden online plaats, maar een beperkt deel kun je ook buiten doen. Dit jaar kunnen vanwege de coronamaatregelen in ieder geval geen markt, Montmartre en tentoonstelling worden gehouden.


DOOR MONIQUE JANSEN


Zaterdagavond komen de Havenfeesten live je huiskamer, tuin of terras binnen via een speciale livestream op Leursehavenfeesten.online. Vanaf 19.00 tot 24.00 uur kun je genieten van onder meer de muziekbingo, het Leurovision Songcontest en de Schipperskwartier Top 10 met achter de draaitafels oude rotten en jong talent. Gratis bingokaarten aanvragen is mogelijk via bingo@leursehavenfeesten.nl..


Speurtocht

Zondag staat er een speurtocht op het programma met een zoektocht naar de 'gouden Adriaan.' Door middel van een vragenlijst kom je dichter bij deze geheime locatie. Deze speurtocht is bedoeld voor het gehele gezin. De start is buiten bij café Roeloffs. Hier halen deelnemers hun vragenlijsten op tussen 10.30 en 13.30 uur. De vragenlijsten dienen om 16.00 uur te worden ingeleverd bij het Turfschip.


De Lelieloop gaat maandag in aangepaste vorm door. Iedereen kan een eigen route lopen. Kinderen tot 10 jaar kunnen zich opgeven voor de 1.200 meter en de junioren tussen 10 en 14 jaar voor de 2.500 meter. Vijftienplussers kiezen uit de prestatielopen van 5 of 10 kilometer. De organisatie daagt iedereen uit om eventueel korenmolen de Lelie op te nemen in de route. De molen is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via www.inschrijven.nl. Wandelaars geven zich op via wandelen@rrel.nl.. De te lopen afstanden zijn 5, 7 en 10 kilometer.[n]