De tas met snoeisel.
De tas met snoeisel.

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

ETTEN-LEUR - De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden, zijn dit voor de taxusplant de perfecte omstandigheden om een groeispurt in te zetten. Voor de stichting en haar partner Life & Garden in Etten-Leur dus reden genoeg om het startsein te geven voor de taxusinzameling van 2021.


Taxusinzameling
start
dinsdag 25 mei



De stijgende temperatuur in combinatie met de regenval zijn voor de taxushaag de ingrediënten voor groei. Inmiddels is dan ook bekend dat de inzameling start op dinsdag 25 mei. Vanaf dat moment kunt u uw snoeisel weer kwijt bij Life & Garden aan de Lage Vaartkant 11 te Etten-Leur. Het door u aangeleverde snoeisel zal door Taxus Taxi binnen enkele dagen worden opgehaald, waarna het wordt verwerkt tot medicatie.


Taxusdonatie welkom
Ook in 2021 is elke taxusdonatie van harte welkom. De kleine taxustwijgjes bevatten, zoals vele inmiddels weten, de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt, dat een kankerremmende werking heeft. Door uw taxushaag te snoeien tijdens de inzamelperiode van Taxus Taxi kunt u op een gemakkelijke manier bijdragen aan de strijd tegen kanker.


Inzamel voorwaarden
Uiteraard kan de stichting niet alles gebruiken dat uit uw tuin afkomstig is.
Daarom vraagt Taxus Taxi u rekening te houden met een aantal punten. Zo kan enkel het snoeisel gebruikt worden, dat in 1 jaar op de haag groeit.
Takken en hele planten zijn helaas niet bruikbaar. Om het zo vers mogelijk in te zamelen vraagt de stichting u ook het snoeisel direct na het snoeien bij Life & Garden aan te leveren.
Voor meer informatie en instructievideo’s kunt u terecht op taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.


Vrijwilligers gezocht
Heeft u geen taxushaag, maar wilt u toch bijdragen aan de strijd tegen kanker? Dat kan!
Het doorgewinterde team van taxusophalers is namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit mooie doel.
Als taxuschauffeur haalt u in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op bij ieder die het aan de stichting wil doneren.
Voor meer informatie kan gemaild worden naar communicatie@taxustaxi.nl.


Gratis materialen
Bent u van plan om te snoeien, maar heeft u nog niets in huis om het snoeisel in te bewaren of te vervoeren? Ga dan van tevoren langs bij Life & Garden, om een Taxus Taxi Tas en knipzeil te halen.


Meer informatie
Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via: taxustaxi.nl of sociale media.[n]