Roadrunners bij molen de Lelie
Roadrunners bij molen de Lelie Foto: Jack Konings

27e Lelieloop geslaagd dankzij samenwerkingen

ETTEN-LEUR - Tweede Pinksterdag is traditioneel de dag waarop Leur bruist van de activiteiten. Vorig jaar was het echter akelig stil, geen Havenfeesten en geen Lelieloop. Dat wilde de organisatie van de Lelieloop niet nog een jaar aanzien.


De koppen werden bij elkaar gestoken en daar rolde een creatief plan uit. Een plan waarbij iedere loper toch voor zichzelf een doel kon stellen en korenmolen de Lelie opnieuw in de belangstelling kon staan. Hoe verliep deze alternatieve Lelieloop?

Daags tevoren telde de organisatie al meer deelnemers dan waar op was gehoopt. Er was bekendheid aan de loop gegeven via www.rrel.nl en Facebook met de prachtige, herkenbare poster. Bovendien werd een groep aangemaakt op Strava, een app waar veel sporters hun activiteiten in registreren en met elkaar vergelijken. Het unieke dit jaar was dat ieder zijn eigen parcours en tijdstip kon kiezen om de afstand te lopen, waarvoor men was ingeschreven. Deelname was gratis maar iedere deelnemer kon een donatie doen aan molen de Lelie. Speciaal voor deze gelegenheid was de molen van 10-16 uur geopend en voor deelnemende kinderen werd een heerlijke pannenkoek gebakken.

Mooie donatie

Mooi verspreid over de dag trokken lopers aan de molen voorbij, druppelden kinderen binnen voor een pannenkoek en verschenen de uitslagen, al dan niet vergezeld van foto’s van een molen. Aan het eind van de dag kon Roadrunners Etten-Leur met trots een mooie donatie doen aan molen de Lelie!. Veel dank hiervoor aan de gulle gevers! Dankbaar blikken we terug op deze bijzondere Tweede Pinksterdag met uiteindelijk 87 deelnemers, die allen een prachtige oorkonde ontvangen.

Uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl.[n]