Colin voor de winkel.
Colin voor de winkel.

Kaasgenoten: de nieuwe kaas- & notenwinkel in de Molenpassage

ETTEN-LEUR - Met de opening van de winkel Kaasgenoten heeft De Molenpassage aan de Bisschopsmolenstraat er weer een onderscheidende winkel bij gekregen en is het totale aanbod opnieuw versterkt. Kaasgenoten is een échte, authentieke verswinkel, puur gericht op Hollandse kaas, noten, chocola, lekkernijen en bijpassende cadeauartikelen. “Een bewuste keuze” aldus eigenaar Colin Cornel. “Ik wil mij onderscheiden in authentieke, verse en vooral Hollandse kwaliteitsproducten”.

Colin: “Ik kreeg een mooie kans van Van Der Vorm Vastgoed om in dit pand iets nieuws te starten. Samen zijn wij tot een mooi concept gekomen, die nu is verwezenlijkt in de vorm van deze prachtige nieuwe winkel met de toepasselijke naam ‘Kaasgenoten’.”

En het resultaat mag er zijn. Een mooie, lichte en open winkel die echt uitnodigt.


Focus op kaas, noten, koffie en chocolade

Het is een bewuste keuze van Colin om met name te focussen op kaas, noten, koffie en chocolade. Misschien nog wel bewuster om alleen maar Nederlandse kazen te verkopen.

Colin: “Wij willen een lekker stuk kaas van het mes verkopen voor elke portemonnee. Nederlandse kazen zijn kwalitatief bijzonder goed, enorm lekker en zeer betaalbaar. Er zijn genoeg alternatieven om buitenlandse kaas te kopen, maar omdat wij ons als speciaalzaak willen profileren, kiezen we uitdrukkelijk alleen voor de Hollandse kaas, de beste noten, heerlijke chocolade en bijpassende lekkernijen en cadeauartikelen.”

Naast deze bewuste keuze voor producten uit eigen land, heeft hij ook voor zijn aanbod van noten voor een topleverancier gekozen. Ook met de koffie en thee is er voor kwaliteit gekozen. Deze komen van Hesselink en van Peeze.”


Populairder dan ooit

In het afgelopen jaar zijn de speciaalzaken zoals groenteboeren, bakkers, slagers en kaaswinkels weer helemaal terug in het winkelaanbod en populairder dan ooit. “Mensen willen thuis ook meer genieten. Ze kiezen daarom ook bewust voor speciaalzaken om iets lekkers voor op brood, of bij de borrel, te halen.” Hierbij geeft Colin ook aan dat hij juist de samenwerking met andere lokale ondernemers gaat zoeken. “Ik zoek de samenwerking hier in het centrum, maar ook daarbuiten, om elkaar te helpen. Ik wil straks ook gevarieerde (luxe) kaasplanken voor borrels gaan verzorgen, maar dan is een goede passende wijn erbij ook van belang. Ik zoek dan bewust de samenwerking met een (lokale) slijter, zodat we een totaalpakket kunnen bieden.“


Opstartfase

Colin heeft er vertrouwen in dat hij op deze locatie iets kan toevoegen voor het winkelend publiek. “Wij zitten nog in de opstartfase en we hebben er enorm veel zin in. Daarbij zijn wij nu al op zoek naar uitbreiding van ons team. Wij bieden een fantastisch leuke en afwisselende baan aan. Kijk op www.kaasgenoten.nl voor onze vacatures.


Webshop

"In deze tijd is het niet alleen van belang om een fysieke winkel te hebben, maar minstens net zo belangrijk is het ook digitaal neer te zetten. Daarom verkopen wij al onze producten ook in onze webshop. Op www.kaasgenoten.nl kun je alles, wat wij in onze winkel verkopen, ook online bestellen.[n]