Kampkoning Tim Beljaars en kampkoningin Bente Poelstra en het winnende team België
Kampkoning Tim Beljaars en kampkoningin Bente Poelstra en het winnende team België Foto: Petra de Klepper

DSE-jeugd geniet van alternatief kamp

ETTEN-LEUR - Na het succesvolvol verlopen F-jes kamp voor de DSE-jeugd van 7 tot en met 9 jaar op 12 en 13 mei, was het op 23 en 24 mei de beurt aan de jeugd JO/MO 11 tot en met JO/MO 15. Ook dit was weer een 'anders dan anders' kamp omdat, vanwege Corona, alleen buitenactiviteiten mochten worden gehouden. Onder andere de altijd zeer populaire playback/verkleedshow kon dus niet plaatsvinden. Ook voor het houden van dit kamp was toestemming van de Gemeente verkregen.

Er hadden zich maar liefst 112 deelnemers uit de leeftijdsgroep aangemeld. Er was een 2-daags programma gemaakt dat op 23 mei duurde van 10.00 tot 22.30 uur en op 24 mei van 10.00 tot 17.00 uur. Er waren 12 teams samengesteld die allen een naam kregen van een EK-deelnemer. Die teams kregen een vaste tafel met een bij behorend vlaggetje van hun land.

De eerste ochtend was er het zogenaamde crazy voetbal (voetbal met een rugbybal, een schuimrubberen bal en een dobbelsteen). Na de lunch was het onderling voetbaltoernooi dat duurde tot 17.00 uur.

Omdat er onder de DSE-ers een groot aantal NAC-fans zijn en NAC om 18.00 uur de promotiewedstrijd moest spelen, was de organisatie nog op het laatste moment op zoek gegaan naar een groot scherm en slaagde daarin. Dat was dus met z’n allen kijken naar die wedstrijd die dus voor NAC niet goed afliep.

Na die wedstrijd was er de team-quiz. Na die quiz ging de ene helft van de teams afwisselend een speurtocht door de wijk maken en de andere helft ging LED-voetbal doen.

Door die Ledverlichting ontstaat er een zeer aparte sfeer en dat is zeer succesvol gebleken. Om 22.30 uur ging iedereen zeer moe maar voldaan naar huis. Ook het weer had meegewerkt doordat er geen spat regen viel bij een aangename temperatuur.


Tweede dag

De andere dag werkte het weer niet mee. Vanaf de start van het programma om 10.00 uur regende het tot voor in de middag. De ochtend werd gevuld met het uitspelen van het voetbaltoernooi.

Na de lunch (de regen was op een enkele bui na gestopt) was er het spellencircuit zoals het luchtkussen, groot dartspel, vakschieten, klikoschieten en het altijd hilarische buikschuiven.


Prijsuitreiking

Om 16.30 uur vond de uitreiking plaats van de diverse prijzen. Kampkoningin werd Bente Poelstra en Kampkoning Tim Beljaars.

Het team dat de spelletjes won was Team Zwitserland, de winnaar van het voetbaltoernooi was Team Rusland en de algehele teamwinnaar was Team België.

De organisatoren van dit kamp waren Pjotr, Petra, Tomas en Werner en worden bedankt voor de organisatie. Ook de leiders en de andere vrijwilligers die hand en span diensten verleenden, bedankt hiervoor.


Afwisseling

Door beide 'anders dan anders' kampen te organiseren heeft DSE aan 160 van haar jeugdleden een leuke en zeer geslaagde afwisseling gegeven aan het eentonige Corona gebeuren van het alleen maar trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden/ toernooien.

Gelukkig is er met de laatste Corona maatregelen, toch nog zicht gekomen om in juni weer wedstrijden te spelen tegen andere verenigingen.