Waterpret bij de editie van Jeugdland in 2018.
Waterpret bij de editie van Jeugdland in 2018.

Jeugdland en scouting Lambertus naar Haansberg

ETTEN-LEUR - Jeugdland en scouting Lambertus verhuizen waarschijnlijk naar een nieuwe locatie in de nieuwbouwwijk aan de Hoge Haansberg in Etten-Leur. Dat maakt het gemeentebestuur bekend.


DOOR MONIQUE JANSEN


De verhuizing maakt herontwikkeling van de huidige locaties van Jeugdland en de scouting aan de Wipakker mogelijk. Op deze plekken komen nieuwe mogelijkheden voor woningbouw.


Verouderde clubgebouwen

De gemeente worstelde al geruime tijd met een nieuwe locatie voor Jeugdland en scouting Lambertus. De huidige accommodatie is verouderd en voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd. Daarnaast zijn ook de locaties van de andere twee Etten-Leurse scoutingverenigingen Tarcisius aan de Vijfhuizenweg en Paulus aan de Kokkeweg erg gedateerd. De clubgebouwen verbruiken veel stroom en gas, waar de gemeente veel geld aan kwijt is. De afgelopen jaren zijn verschillende gesprekken gevoerd over de huisvesting, maar de overeenstemming is nu echt bereikt. Tarcisius en Paulus blijven op hun eigen terrein zitten. De Paulusvereniging wil nieuwbouw wegzetten en Tarcisius kiest voor verduurzaming van het huidige gebouw. Bedoeling is dat de scouting net als de andere verenigingen in Etten-Leur zelf meer verantwoording nemen bij het beheer van de gebouwen. Wethouder Ger de Weert hoopt dat deze plannen volgend jaar al gerealiseerd kunnen worden.


De Weert verwacht dat scouting Lambertus en Jeugdland in 2023 kunnen verhuizen. Mogelijk wordt de nieuwe accommodatie van deze twee verenigingen ook geschikt om nog meer clubs te huisvesten.[n]