Interieur.
Interieur.

Streekmuseum Etten+Leur weer open voor bezoekers

ETTEN-LEUR - Eindelijk kwam het verlossende woord van het kabinet dat ook de musea weer bezoekers mogen ontvangen. Vanaf woensdag 9 juni is Streekmuseum Etten+Leur weer toegankelijk voor bezoekers.

In de afgelopen periode kon u voor de inwendige mens blijven zorgen. Toen kwamen de terrassen en de winkels, nu kan ook de culturele mens weer aan zijn trekken komen. We hebben er allemaal naar uitgekeken dat we weer naar een terrasje mochten en weer naar de winkels. Natuurlijk nog wel met het coronaprotocol, maar het leven gaat weer enigszins terug naar normaal.

In de afgelopen maanden hebben we allemaal kunnen ervaren hoe groot het gemis is als je niet vrij bent om naar bijvoorbeeld een museum te gaan. Cultuur is een belangrijke pijler van het welzijn van mensen, dat hebben we allemaal ervaren. Wat hebben we dat ook moeten missen, maar dat staat in geen vergelijk met persoonlijke catastrofen die zich in deze coronatijd ook hebben voor gedaan. Net als alle musea in Etten-Leur en in heel Nederland mogen de deuren weer open. Sommige musea openen hun deuren al de 5de juni, maar het Streekmuseum Etten+Leur opent haar deuren weer vanaf de 9de juni. U bent dan weer van harte welkom vanaf 13.00 uur. Op woensdag, donderdag, vrijdag en op zaterdag wordt u weer ontvangen door de mensen van het museum. Het volgende protocol van de museumvereniging is nog steeds van toepassing: beperkt aantal bezoekers, vrij zijn van klachten en het dragen van een mondmasker in het museum. We adviseren om te reserveren om niet het risico te lopen dat we u niet kunnen ontvangen.

Mogen we u weer vanaf de 9de juni ontvangen? Markt 53, 4875 CC Etten-Leur, www. streekmuseumettenleur.nl, telefoon: 076 5034244.[n]