De Duitse herders kunnen verder trainen.
De Duitse herders kunnen verder trainen. Foto: Shutterstock

Duitse Herder-vereniging naar veld Internos

ETTEN-LEUR - De Vereniging Vrienden van de Duitse Herder (VDH) verhuist naar een veld van Internos aan de Olympiade 7. De hondenvereniging moest weg van de huidige locatie aan de Zeedijk, omdat de gemeente Etten-Leur eerder de huur opzegde.


DOOR MONIQUE JANSEN


Reden is dat een bedrijf op het clubterrein wilt bouwen. Ook de Vereniging Dobermann in Nederland (VDIN) moet de Zeedijk verlaten. Dat was voor de gemeente Etten-Leur aanleiding om met de twee verenigingen in gesprek te gaan over een alternatieve locatie. Daarbij stelde de gemeente het veld van Internos voor. De voetbalclub heeft het veld dat vlakbij het tankstation ligt niet nodig.


De hondenverenigingen zouden samen verhuizen naar het terrein aan de Olympiade. Vertegenwoordigers vertelden over hun plannen aan omwonenden in de omgevingsdialoog. Ook verleende de gemeente een tijdelijke omgevingsvergunning. Desondanks besloot de Dobermannvereniging om uiteindelijk niet naar Internos te gaan. De club heeft een andere locatie in Klundert gevonden en verlaat Etten-Leur. Dat betekent dat de herdershondenvereniging het terrein de gehele week kan gebruiken. In de praktijk wordt er voornamelijk in de avonduren getraind en vinden er op zondag zo nu en dan wedstrijden plaats. Dit is geen probleem voor Internos, omdat er op zaterdag wedstrijden worden gespeeld.


De gemeente helpt de hondenvereniging met de verplaatsing van de clubkantine. "Daarvoor betalen wij het bedrag, we vinden ons daarvoor moreel verantwoordelijk", benadrukt wethouder Ger de Weert.[n]