Regina naar het songfestival
Regina naar het songfestival Foto: Irene Barten

De Zonnebloem afd. Etten-Leur verzorgt 1 op 1 activiteiten

ETTEN-LEUR - De Zonnebloem afd. Etten-Leur organiseert tal van activiteiten. Activiteiten die voor mensen zonder beperkingen heel gewoon zijn, maar voor de mensen uit onze doelgroep niet. Gaan we een dagje uit, dan gaat er minimaal één vrijwilliger mee, bijvoorbeeld om de rolstoel te duwen, maar ook voor de gezelligheid.


In het kader van de actie 'een klein gebaar' gaat deelnemer Connie het strand op, Marieke doet een creatieve workshop keramiek en mocht Regina alsnog naar het songfestival.


Connie het strand op

Connie vertelt: “Al sinds ik in 2013 een filmpje van de Cadweazle zag, was mijn wens om daar een keer mee over het strand te kunnen rijden. Kort geleden vertelde ik mijn wens aan Anja Taks, zij verzorgt nu de activiteiten voor de Zonnebloem afd. Etten-Leur. Anja zei meteen dat we dit jaar mijn wens gingen vervullen. Zij vertelde over de actie 'een klein gebaar' en dat mijn wens prima daar bij paste. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn samen gaan kijken wat er nodig was voor het uitstapje en hoe de dag er uit moest komen te zien. In mum van tijd had Anja mijn verwendag voor elkaar. Donderdag 20 mei was het dan zover! Om 10:00 uur kwam Anja mij ophalen met de Zonnebloem auto. Een speciale auto waar een rolstoel in past en die je via de Zonnebloem kan huren om een dagje weg te gaan. Het is een geweldige dag geweest. Ik vond het heel gaaf en heb super genoten van heel de dag”.


Creatieve workshop voor Marieke

Ook Marieke reageerde op de actie een klein gebaar en vertelt: “Ik wilde graag een creatieve workshop keramiek maar vanwege mijn visuele beperking is dit een uitdaging. Het was een nieuwe ervaring, ik vond het erg leuk en ontspannend. Ik ben blij met het boven verwachting mooie resultaat en dat ik het kon maken. Het was gezellig om samen creatief actief te zijn”.


Regina naar het Songfestival

Dit jaar mochten deelnemer Regina met vrijwilliger Irene alsnog naar het Songfestival in Rotterdam. Vorig jaar werd het door het coronavirus afgelast.

Een korte reactie van Irene: “Regina was erg blij dat haar favoriet had gewonnen. Het was een onwijs geslaagde avond en een once in a lifetime moment om bij de finale van het songfestival in eigen land te zijn! Terug in de Zonnebloem auto hebben we nog heerlijk zitten nagenieten”.


Verkoop Zonnebloemen en loten

Wij hopen dat we nog voor veel deelnemers van de Zonnebloem een leuke activiteit kunnen organiseren. Daarom heeft de Zonnebloem afd. Etten-Leur uw hulp nodig.

Ook u kunt ons steunen, door een zonnebloem of lot te kopen, of te doneren, zodat wij voor meer deelnemers van de Zonnebloem een mooie ervaring kunnen zorgen en de kosten voor de deelnemers beperken.

Op zaterdag 12 juni staan we vanaf 9:30 met onze kraam bij de ingang van de Life & Garden waar u een Zonnebloem kunt kopen. Van elke verkochte Zonnebloem gaat € 1,00 naar onze afdeling

Ook is het mogelijk om bij die kraam een lot te kopen. Voor € 2,00 kunt u een lot kopen en € 1,50 van de opbrengst van het lot gaat naar onze afdeling. Ook op onze website vind u een link om een lot te kopen.


Informatie

Voor verdere informatie over de Zonnebloem kunt u bij de kraam terecht of op onze website www.dezonnebloem.nl/ettenleur ook het uitgebreide verhaal van Connie, Marieke en Regina kunt u hier vinden.[n]