Voorbeeld Speurtochtletter.
Voorbeeld Speurtochtletter. Foto: Heemkundekring Jan uten Houte

Moeierboom speurtocht in Winkelcentrum

ETTEN-LEUR - De etalage-speurtocht naar de Moeierboomkes in het Winkelcentrum Etten-Leur wordt op woensdagmiddag 9 juni geopend in de ExpoRuimte van de Heemkundekring aan het Burchtplein 84 door onze jeugdburgemeester Danu Acs en wethouder Kees van Aert.


De speurtocht die door ‘Atelier Huisje 51’ van GGzBreburg en de Heemkundekring Jan uten Houte is ingericht kan tot en met 10 juli worden gelopen in het overdekte Winkelcentrum, Hof van Houte en het Burchtplein. De deelnemende winkels staan op het formulier vermeld en zijn ook terug te vinden op de website van de Heemkundekring www.janutenhoute.nl onder activiteiten. In de etalages van de deelnemende winkels staat een letter in een Moeierboomke. Met de letters kan een rebus worden opgelost die uiteraard betrekking heeft met de mooiste boom van Nederland: onze Moeierboom.

Kinderen kunnen hun deelnameformulier met gratis pen ophalen bij de ExpoRuimte aan het Burchtplein 84 elke woensdag en zaterdagmiddag van 2 tot 5 uur. Van woensdag tot en met zaterdag van 13.30-17.00 uur bij de City Shop aan de Markt 4. Meer informatie vindt men op website www.ettenleur.stappen-shoppen.nl. Groepen kunnen zich aanmelden voor andere dagdelen bij prcommunicatie@janutenhoute.nl.

Bij het inleveren van het formulier met de opgeloste rebus in de ExpoRuimte aan het Burchtplein mag iedereen op woensdag- en zaterdagmiddag enkele kadootjes uitzoeken voor het gedane werk. De prijswinnaars worden 12 juli bekendgemaakt. Alle deelnemende winkels hebben leuke prijsjes beschikbaar gesteld. Doe mee en ga op zoek naar de mooiste boomkes van Nederland: de Moeierboomkes.[n]