Het pannenkoekenhuis is dicht.
Het pannenkoekenhuis is dicht. Foto: Jack Konings

Pannenkoekenhuis De Hoge Neer gesloten

ETTEN-LEUR – Pannenkoekenhuis De Hoge Neer is dicht. Afgelopen weekend was het voor de laatste keer mogelijk om te komen eten. De eigenaren hebben besloten om het pannenkoekenhuis en de evenementenlocatie te verkopen. “Wij gaan verder met Vincents en Het Witte Paard”, vertelt zaakvoerder Morris Fikke.

DOOR MONIQUE JANSEN


Samen met zijn zus nam hij de drie horecazaken een paar jaar geleden over zijn ouders. In 2019 kregen ze te maken met een grote brand in de Vlaamse schuur naast het pannenkoekenhuis. Van de rietgedekte schuur bleef niets meer over. Het bleek te duur om de schuur terug te bouwen. “We hebben toen gekeken naar de mogelijkheden voor woningbouw”, geeft Fikke aan. Deze ontwikkelingen leidden tot onderhandelingen met een vastgoedpartij. Deze partij heeft De Hoge Neer nu aangekocht en wil waarschijnlijk appartementen bouwen op de plek van de schuur.


Reserveren

Nu de locatie verkocht is, leidt dat tot sluiting van het pannenkoekenhuis. Het is nog niet bekend wat de eigenaar met het restaurant wil doen. Daarom opent De Hoge Neer dit weekend voor de laatste keer de deuren. Zondag is het de laatste mogelijkheid om een pannenkoek of iets anders lekkers te komen eten. “Er is al wel veel gereserveerd door het lekkere weer, dus we moeten dan kijken of er nog een plekje is. We kunnen maximaal vijftig personen ontvangen”, vertelt Fikke. De coronamaatregelen voor 1,5 meter gelden immers nog steeds.

Daarnaast zijn er deze maand nog twee bruiloften bij de Hoge Neer. Die gaan wel door, maar nieuwe feesten kunnen niet meer worden geboekt. Het personeel dat nu bij het pannenkoekenhuis werkt, gaat over naar Vincents en Het Witte Paard. "We hebben nog twee hele mooie zaken in Etten-Leur waar we veel tijd en aandacht aan besteden, dus we ontmoeten onze klanten heel graag daar”, besluit Fikke.[n]