Leden en bestuur staan stil bij overlijden Giel Venema.
Leden en bestuur staan stil bij overlijden Giel Venema. Foto: Raymond van Dijk

Losse Feeters lopen segvin-wandeling

ETTEN-LEUR - Op donderdag 24 juni liepen de leden van Wandelvereniging de Losse Feeter met hun introducés vanaf de Menmoerhoeve te Etten-Leur de zogeheten SEGVIN-wandeling. Een jaarlijks terugkerende wandeling van 5, 7,5 of 10 km om bij de gedenknaald aan de Rijsbergseweg stil te staan bij de eerste gemotoriseerde vlucht in Nederland.


Vorig jaar kon deze wandeling helaas niet worden gelopen in verband met de maatregelen omtrent COVID-19, maar dit jaar kon dit tot onze grote vreugde wel.


Eerbetoon Giel Venema

Normaliter werd deze wandeling in samenwerking met Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht In Nederland (SEGVIN) georganiseerd. Voorzitter van deze stichting, Giel Venema (tevens partner van Floor Sprenger, lid van W.V. De Losse Feeter), zette zich met hart en ziel in om er een mooie gedenkwaardige wandeling en avond van te maken. Hij zorgde er ook voor dat ter hoogte van Graszodenkwekerij Heidehoeve parachutisten naar beneden kwamen. Door het onverwachtse overlijden dit jaar van Giel op 17 februari, is de wandeling anders dan normaal. Helaas geen parachutisten, maar wel 41 wandelaars die bij de gedenknaald niet alleen hun gedachten hadden bij de eerste gemotoriseerde vlucht in Nederland, maar ook bij Giel.

De wandelingen werden gezamenlijk afgesloten op het terras van de Menmoerhoeve, waar de leden na een lange tijd weer samen konden napraten, een drankje konden nuttigen en konden proosten op een mooi wandelseizoen. Ook hier kwam het sociale aspect van onze vereniging weer ten goede.


Ook meelopen

Gratis een keer meelopen? Kijk op www.delossefeeter.nl[n]