Afbeelding
Foto: Obscura foto

Officiële opening speeltoestel Speeltuin De Hoge Neer

ETTEN-LEUR - In speeltuin De Hoge Neer werd vandaag het nieuwste speeltoestel met de IXO officieel geopend. De opening werd verzorgd door jeugdburgemeester Danu Acs en ook wethouder Kees van Aert was aanwezig.

In speeltuin De Hoge Neer werd vandaag om 13:00 uur het nieuwste speeltoestel met de IXO officieel geopend. De opening werd verzorgd door jeugdburgemeester Danu Acs en ook wethouder Kees van Aert was aanwezig.

Het gaat om een klimtoestel en is speciaal voor de wat oudere kinderen die wel van een uitdaging houden. Het bestaat uit een toren met balanceerplatform, dubbele turboglijstangen, een grote apenbrug en een papegaainest toren.


Crowdfunding actie

Het speeltoestel kon worden aangeschaft doordat de speeltuin een gift uit het Rabo Coöperatiefonds ontving.

Daarnaast is er dit voorjaar geld opgehaald via sponsoring en een crowdfunding actie. Daar kwam zeer veel reactie op. ‘We hadden nooit gedacht dat we het geld voor het speeltoestel zo snel bij elkaar zouden hebben, daar zijn we ontzettend blij mee’, zegt Anniek de Boer, voorzitster van de Stichting die de speeltuin beheert.


Activiteiten

In het afgelopen jaar zijn er geen activiteiten in de speeltuin geweest vanwege corona. Nu kan de stichting deze weer gaan organiseren. Aan de volgende activiteit wordt ook al druk gewerkt. Op zaterdag 24 juli organiseert Mabuhay Self-Defense een sportdag in de speeltuin. De opbrengst van deze dag wil de stichting inzetten om de speeltuin ook toegankelijker te maken voor kinderen met een handicap.[n]